Acasa Comunicate de presa IT&C Cum să asiguri securitatea unui sistem de tip IoT

Cum să asiguri securitatea unui sistem de tip IoT

Fiecare produs este unic, iar caracteristicile individuale ar putea defini care sunt posibilele limite în privința securității și implicit a potențialelor riscuri care ar putea apărea. Soluțiile de securitate dezvoltate de departamentele de software development cu privire la platformele care au la bază Internet of Things (IoT) este esențială pentru o dezvoltare continuă. Acestea pot contribui la dezvoltarea în siguranță a oricărei tip de afacere din zilele noastre, în special a celor care se bazează în mare măsură pe infrastructuri inteligente. 

Totodată, e necesar să clarificăm încă de la început, anumite aspecte, și anume că securitatea sistemelor IoT este complexă și e mai mult decât setarea unei parole sau utilizarea unui VPN. Există numeroase moduri prin care hackerii pot identifica vulnerabilitățile aplicațiilor software, de aceea  conștientizarea riscurilor în ceea ce privește securitatea sistemelor IoT este esențială. 

În cele ce urmează vom arunca o privire asupra posibilelor probleme de securitate a sistemelor IoT și modul în care acestea pot fi prevenite sau eliminate.

Prevenția e cea mai importantă armă în ceea ce privește securitatea datelor

Înțelegerea potențialelor puncte slabe ale securității bazate pe Internet of Things începe cu înțelegerea specificațiilor unui produs. Primul pas este reprezentat de identificarea potențialelor vulnerabilități ale unui produs pentru a putea dezvolta o strategie de protecție împotriva atacurilor cibernetice. Scopul acestei etape nu este doar cel de identificare, ci și de găsirea celor mai potrivite modalități care să asigure protecția și funcționarea optimă. De aceea este important să fie luate în considerare încă de la început toate riscurile sistemelor de securitate bazate pe tehnologia IoT pentru a măsuri adecvate. 

Sistemul de securitate trebuie adaptat 

Hackerii nu pierd vremea în a găsi noi cu modalități de a accesa sistemele IoT, aceștia folosind mai degrabă metodele deja consacrate.  Această poate deveni o problemă pentru platformele care au la baza aplicații IoT care asigură un nivel de securitate pentru case, sisteme industriale sau chiar vehicule autonome. Un atac poate compromite un sistem în întregime, drept urmare pot fi accesate anumite date sensibile, sau chiar să fie afectate vieți. 

Securitatea dispozitivelor 

Nivelul securitate al dispozitivului este format din toate dispozitivele care sunt conectate la platformele IoT. Acestea sunt dispozitive care au incorporate diverși senzori care au capacitatea să trimită sau să primească date prin intermediul Internetului.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria IT&C

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Utilajele de sudat tip flash-butt – pentru proiecte feroviare calitative și durabile Utila…