Acasa Comunicate de presa Sanatate Cum sa alegi un fotoliu rulant de calitate?

Cum sa alegi un fotoliu rulant de calitate?

Alegerea unui fotoliu rulant este extrem de importanta pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, care nu se pot deplasa singure. Este vorba despre un dispozitiv medical, care contribuie semnificativ la obtinerea unei vieti cat mai apropiate de normal si care ajuta oamenii sa poata desfasura o gama larga de activitati. Care sunt, insa lucrurile pe care utilizatorii trebuie sa le ia in calcul? Raspunsul, in randurile ce urmeaza!

Tipologie

Pentru inceput, important de mentionat este faptul ca exista 2 tipuri de fotolii rulante: cele manual, care sunt ideale pentru deplasarea in casa, dar si in proximitatea domiciliului, respectiv fotliile rulante electrice, cu motor, care pot fi folosite cu incredere si pentru distante mai mari. Cele din a doua categorie sunt mult mai eficiente, intrucat sunt actionate cu ajutorul unui motor de calitate. Mai exista si fotolii rulante pliabile, care sunt recomandate atunci cand oamenii pleaca intr-o alta localitate si au nevoie de dispozitive pe care sa le puna usor in portbagaj.

In functie de greutate

Un alt element de care este recomandat ca oamenii sa tina cont, inainte de a comanda un fotoliu rulant este referitor la greutatea pe care acest dispozitiv o poate sustine. Majoritatea modelelor sunt concepute sa suporte pana la 100 de kilograme, insa exista si fotolii care sunt potrivite pentru persoane mai mai corpolente de atat. In acelasi timp, specialistii de la https://www.magazinulortopedic.ro sugereaza tuturor celor care au nevoie de fotolii rulante sa se orietenze catre cele care sunt cat mai usoare, pentru a le putea manevra simplu si rapid.

Fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

fotoliu rulant

Fotoliu rulant in functie de materiale

Nu in ultimul rand, materialele din care sunt realizate fotoliile rulante pot contribui in mod esential la confortul si rezistenta acestora. De preferat este ca scheletele metalice si cadrele caruciorelor sa fie realizate din materiale solide, care sa reziste atat la greutate, cat si la coroziune. Otelul si aluminiul sunt alegeri inspirate in acest sens. Mai exista si fotolii din titanium, care sunt foarte usor, insa nu sunt la fel de rezistente ca celelalte dispozitive.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cele mai importante accesorii pentru o rochie de mireasă

Ziua nunții tale este una dintre cele mai importante zile din viața ta, iar alegerea rochi…