Acasa Comunicate de presa Sanatate Cadru de mers sau fotoliu rulant? Care este potrivit nevoilor tale?

Cadru de mers sau fotoliu rulant? Care este potrivit nevoilor tale?

Comentariile sunt închise pentru Cadru de mers sau fotoliu rulant? Care este potrivit nevoilor tale?
0

Deficientele locomotorii reprezinta un tip de handicap care afecteaza oameni de toate varstele, fie temporar, fie permanent, dar care pot fi ameliorate cu ajutorul unor dispozitive medicale potrivite. Alegerea acestora se face la recomandarea medicului, in functie de gradul de handicap.

Principalele dispozitive medicale destinate persoanelor cu handicap locomotor sunt fotoliul rulant si cadrul de mers, care pot fi gasite sub diferite forme si modele, pentru a se putea adapta caracteristicilor particulare ale fiecarui caz.

Cand este necesar un fotoliu rulant? Dar un cadru de mers?

Pacientii care au suferit un accident sau o interventie chirurgicala complexa in urma carora au nevoie de o perioada de recuperare pot avea nevoie de un fotoliu cu rotile pentru a se deplasa, pana isi recapata functiile locomotorii.

Daca in primele momente dupa o astfel de situatie, scaunul rulant reprezinta o solutie prin intermediul careia pacientii se pot deplasa, cu ajutorul unei terte persoane sau chiar individual, pe masura ce acestia incep sa isi recapete fortele si functiile locomotorii, pot utiliza un cadru de mers, care sa le ofere sprijin in timpul deplasarii, dar sa isi foloseasca membrele.

De asemenea, aceste dispozitive de reabilitare sunt foarte utile si persoanelor care sufera de un handicap locomotor permanent. Indiferent ca este vorba despre pierderea definitiva a functiilor locomotorii, pentru care este necesar un fotoliu rulant care sa ofere mobilitate, sau de varsta inaintata, care duce la slabirea fortei fizice si nevoia de suport pentru deplasare, caz in care este util un cadru de mers, toate aceste dispozitive pot fi gasite in magazinul online MagazinulOrtopedic.ro.

Fotoliu rulant | cadru de mers | MagazinulOrtopedic.ro

Fotoliu rulant

Cum se cumpara dispozitivele de reabilitare?

Atat fotoliul rulant, cat si cadrul de mers, reprezinta dispozitive medicale de reabilitare care se cumpara pe baza unei prescriptii medicale. Medicul specialist care are in grija un pacient cu un handicap locomotor este cel care stabileste ce fel de dispozitiv este potrivit nevoilor pacientului, astfel incat sa fie confortabil de utilizat si sa ii ofere o oarecare libertate de miscare.

In functie de preferinte si de buget, pot fi alese astfel de dispozitive dotate cu diferite accesorii care sa faca utilizarea lor mai confortabila si placuta.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate
Comentariile sunt inchise.

Citeste si...

Canapele extensibile cu 3 locuri de la Casa Eduard

Casa Eduard este un magazin online specializat în mobilier de înaltă calitate, inclusiv ca…