Acasa Comunicate de presa Divertisment Cum să alegi panoul de baschet potrivit pentru tine?

Cum să alegi panoul de baschet potrivit pentru tine?

În alegerea panoului de baschet perfect pentru tine trebuie să iei în considerare mai mulți factori. Am apelat la specialiștii Tat Biliard, cel mai mare comerciant online de accesorii sportive, pentru a vă putea oferi un scurt ghid în vederea alegerii. La Tat Biliard oricine poate găsi o selecție bogată de panouri din care poate alege cel mai potrivit panou, în ton cu așteptările și bugetul propriu.

Panourile de baschet sunt alcătuite, în general, din trei elemente: panoul dreptunghiular (uneori în formă de evantai), inelul (coșul de baschet) și o plasă, agățată de inel, care încetinește viteza cu care mingea trece prin inelul de baschet.

Toate aceste elemente pot fi postate pe un stâlp sau pe un perete ori o ușă (în cazul în care panoul se montează la interior). Stâlpul poate fi portabil, caz în care se află pe un suport (postament) care se umple cu apă sau nisip pentru stabilitate, sau încastrat în ciment (pentru exterior). Dacă dorești să îți instalezi panoul în interior (ușă, perete) sau pe un perete exterior, dar ești îngrijorat că peretele sau ușa ar putea fi afectate de lovirea repetată a panoului, nu trebuie să îți faci griji! Panourile de acest tip vin echipate cu un suport de distanțare față de perete, care are exact scopul de a proteja structura din spatele panoului, fie ea din lemn (ușă) sau din beton (perete).

Să notăm, pe scurt, care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegeți panoul.

În primul rând, unde urmează să amplasezi panoul de baschet? În interior sau în exterior? Pentru exterior se poate face o alegere între o selecție de panouri portabile și unele fixe. Pentru cele fixe tot ce îți trebuie este un perete liber. Pentru interior poți amplasa panoul atât pe un perete, cât și pe o ușă, astfel încât tu să poți arunca la coș chiar din confortul canapelei tale.

În al doilea rând, alege dimensiunea inelului de baschet, care trebuie să fie potrivit cu dimensiunea mingiei cu care urmează să arunci. Coșul nu e pentru tine, ci pentru copilul tău? Atunci e imperativ necesar să optezi pentru un inel cu diametru mai mic. Atenție, mărimea inelului trebuie adaptată după dimensiunea mingiei, care diferă de la bărbați, la femei și la copii.

În al treilea rând, alege înălțimea la care vrei să fie pus panoul, pentru a putea regla nivelul inelului în funcție de înălțimea ta. Acest lucru se face cu mai mare ușurință la coșurile portabile, al căror stâlp este conceput astfel încât înălțimea panoului să poată fi modificată fără prea mare bătaie de cap.

Sperăm că ghidul acesta este suficient pentru a face o alegere potrivă și vă urăm „spor la aruncat”!

[Material oferit de Tat Biliard, magazinul nr. 1 de mese de biliard, mese de tenis și panouri de baschet din România.]

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de andamira
Arata mai multe articole din categoria Divertisment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Ventsys a adăugat în portofoliul de produse gama de aparate de aer conditionat Daikin

Unul dintre cei mai cunoscuți distribuitori de tehnică și echipamente HVAC din București, …