Acasa Toate categoriile Cum sa alegem blaturile de bucatarie din MDF

Cum sa alegem blaturile de bucatarie din MDF

Atunci când alegeți un material de blat, nu uitați de laminate. Blaturile din laminat sunt atractive, durabile și lasă o adâncitură mai mică în bugetul de remodelare decât piatra naturală sau artificială. Pentru economii și mai mari, combinați-vă timpul și munca cu instrumentele și materialele potrivite pentru a vă construi propriile blaturi laminate. Este un proiect satisfăcător de bricolaj care dă rezultate impresionante.

Substrat
Procesul de construire a unui blat laminat începe cu substratul sau baza. Placaj, plăci de fibră de densitate medie (MDF) și plăci aglomerate sunt toate substraturi adecvate, fiecare cu elemente pozitive și negative. Placajul este puternic și stabil, dar poate avea defecte ascunse care îi subminează structura, precum și probleme de suprafață care afectează cât de bine aderă laminatele. MDF este un material neted, consistent, dar nu deosebit de rezistent la apă, cu excepția claselor exterioare mai scumpe. În timp ce plăcile aglomerate sunt de obicei alegerea majorității contractanților și producătorilor comerciali, este de o calitate specială industrială sau de blat, deci asigurați-vă că utilizați același tip dacă mergeți pe această cale. Indiferent de material, este o idee bună să sigilați toate zonele care ar putea fi expuse la umiditate, cum ar fi peste o mașină de spălat vase sau sub o chiuvetă.

Laminat
Odată ce substratul este selectat și tăiat pentru a se potrivi, laminatul din plastic este lipit pe partea superioară. Datorită îmbunătățirilor din plastic și tehnologiilor de producție, laminatele de ultimă generație din prezent sunt disponibile într-o varietate de culori bogate, grosimi și texturi, precum și aspectul și simțul din ce în ce mai realist al lemnului sau pietrei. Laminatul de blat este cel mai frecvent vândut în foi de 4 picioare pe 8 picioare, deși sunt disponibile și alte dimensiuni, inclusiv benzi tăiate pentru a se potrivi cu marginile cu lățime standard.

Borduri
Cel mai ușor tip de margine pentru un blat DIY este o margine pătrată, realizată prin lipirea de benzi de laminat pe părțile laterale ale substratului și tăierea acestora pentru a se potrivi. De asemenea, puteți lipi pe un tip de margine formată din fabrică cu profiluri similare cu cele găsite pe blaturile fabricate. O altă opțiune atractivă este înfășurarea blatului în lemn. Alegeți dintr-o mare varietate de mulaje disponibile comercial sau utilizați orice tip de lemn preferați pentru a vă crea propriile profiluri personalizate cu un router.

Instrumente
În afară de instrumentele precise de măsurare și aspect, un element obligatoriu pentru construirea blaturilor laminate este un router echipat cu un bit de tuns laminat. Alte elemente sunt un ferăstrău sau un ferăstrău circular pentru tăierea substratului; un cuțit utilitar ascuțit pentru marcarea și tăierea laminatului; o pensulă și o rolă pentru aplicarea adezivului de contact; mai multe dibluri din lemn pentru a ajuta la poziționarea laminatului deasupra suprafeței lipite; și un instrument specializat numit rolă J pentru a apăsa laminatul în jos pe substrat pentru o bună legătură. De asemenea, veți avea nevoie de un spațiu de lucru plat, cu multă ventilație, și de un ajutor sau două.

Considerații
Construirea propriilor blaturi din laminat poate părea descurajantă, dar este o sarcină ușor de gestionat atunci când este luată pas cu pas. Este o idee bună să vizionați mai întâi câteva tutoriale video pentru a avea o impresie asupra procesului, mai ales dacă sunteți relativ nou în ceea ce privește prelucrarea lemnului. Încercați instrumentele și tehnicile unui proiect mai mic, cum ar fi un banc de lucru sau un raft. Odată ce v-ați îmbunătățit abilitățile și cu condiția să vă luați timp și să acordați atenție detaliilor, puteți oferi bucătăriei dvs. un aspect personalizat, economii mari.

Alegeti blaturile de bucatarie din MDF de la Protege Parol.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de flaviusnoja
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Carpet Cleaning Services in Hammersmith

Carpets today represent both a financial and a sentimental value and therefore their destr…