Acasa Comunicate de presa Sanatate Cum afectează viața modernă copiii și adolescenții

Cum afectează viața modernă copiii și adolescenții

În ultimii ani, observăm din ce în ce mai des copii și adolescenți în jurul nostru, care în mod evident, au peste greutatea optimă sau care suferă de tulburarea numită pubertate precoce. De toate aceste afecțiuni, se ocupă medici specializați în endocrinologie și pediatrie.

În ciuda a ceea ce se întâmplă la nivel global, noi trebuie să ne adaptăm situației și să reușim să o controlăm. În acest scop, este indicat să ne ducem copiii de cel puțin o dată pe an la medicul specialist, pentru a îi monitoriza și a preveni obezitatea, pubertatea precoce și multe alte boli endocrine care ar putea surveni la cei mici.

La ce trebuie să fim atenți?

Încă din primele luni de viață ale copilului, este recomandat să avem grijă la alimentația acestuia pentru a o putea menține echilibrată. De asemenea, trebuie să fim atenți la greutatea în raport cu înălțimea celui mic, iar dacă observăm nereguli, consultăm medicul specialist.

Deși monitorizarea poate fi făcută cu ușurință acasă, un medic pediatru îl va monitoriza conform unor parametri bine stabiliți și vă va oferi și sfaturi valoroase, care pot fi folosite în vederea unei dezvoltări armonioase. Dacă toți acești pași au fost urmați, nu este cazul să vă faceți griji.

Consultul pediatric

Pentru anumiți părinți consultul pediatric poate fi un adevărat chin. Însă, înainte de a merge la doctor, este important să le povestim micuților că medicii le sunt prieteni și că îi ajută să aibă grijă de sănătatea lor. Atitudinea corectă față de acest subiect se construiește din copilărie și influențează întreaga dezvoltare a copilului.

În vederea evaluării psihice și fizice, la consultul de rutină, medicul va verifica greutatea și înălțimea pacientului, zona craniană, cum răspunde copilul la anumiți stimuli, dar și activitatea psihomotorie. Este foarte important să aveți carnetul de sănătate la dumneavoastră pentru că acesta conține toate informațiile de care ar putea avea nevoie medicul (lista de vaccinuri, informații personale, etc).

Dacă aveți bănuiala că și copilul dumneavoastră este predispus bolilor endocrine, cu atât mai mult, nu ar trebui să ezitați să va adresați Centrului Medical Promedis. Aici veți fi întâmpinat de o echipă dedicată cu o vastă experiență în domeniu.

Articol redactat de: SEO365.ro

.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Inovația în echipamentele de sudură a șinelor feroviare

Sudarea șinelor reprezintă un element esențial în construcția și întreținerea căilor ferat…