Acasa Toate categoriile Ce ne face fericiți la job?

Ce ne face fericiți la job?

Competitivitatea pieței de software development a setat în ultimii ani standarde foarte înalte chiar și pentru alte industrii, în ceea ce privește confortul și beneficiile angajatului la locul de muncă. Companiile de IT outsourcing și nu numai, se străduiesc să găsească constant modalități prin care să satisfacă nevoile angajaților. Dar studiile arată că motivele pentru care suntem fericiți la locul de muncă, de fapt transcend beneficiile materiale.

Mai exact, traversarea unei perioade imprevizibile și fără precedent, ne-a constrâns să ne punem o mulțime de întrebări vizavi de ce este important pentru noi în toate aspectele vieții. Unul dintre acestea fiind jobul și cum ne raportăm la munca noastră. Studiul World Happiness Report 2021 menit să măsoare gradul de fericire la nivel mondial, a analizat și acest aspect sub influența pandemiei.

Banii nu se regăsesc în top 3

Deși recompensa financiară pentru munca noastră pare uneori să fie factorul cheie al fericii la locul de muncă, studiul relevă că apartenența, flexibilitatea, inclusivitatea și scopul muncii noastre, depășesc de departe rolul banilor. Analiza a fost făcută din prisma a unsprezece criterii, în ordinea importanței pe care le-o acordăm:

 1. Sentimentul că ne-am atins obiectivele.
 2. A avea un scop clar al muncii.
 3. Cât de apreciați ne simțim.
 4. Sentimentul de apartenență.
 5. Să avem flexibilitate în ceea ce privește timpul și locația.
 6. Munca într-un mediu incluziv unde suntem respectați.
 7. Învățarea și evoluția la locul de muncă.
 8. Să avem un manager care ne ajută să performăm.
 9. Să fim plătiți corect.
 10. Să ne simțim susținuți.
 11. Încrederea în colegii noștri.

Aceste date confirmă că o mare parte din fericirea noastră la locul de muncă se bazează pe aspecte de natură emoțională, care ne influențează totodată și performanța.

Pandemia nu ne-a afectat valorile de bază

Cercetătorii au urmărit să vadă dacă s-au produs schimbări în răspunsurile intervievaților din decembrie 2019 până în iunie 2020, în scopul de a identifica modul în care pandemia a avut impact asupra noastră la locul de muncă. Chiar dacă în mod evident s-au produs schimbări în ceea ce privește spațiul în care ne desfășurăm activitatea sau metodele de comunicare, principiile și ordinea importanței după care cuantificăm gradul nostru de fericire la job, au rămas aceleași. Mai mult, autorii punctează faptul că “Chiar și în vremuri turburi, wellbeing-ul angajaților este dependent în mare parte de consecvență și factori fundamentali. Ca un rezultat la acest fapt, organizațiile care cultivă medii de lucru ce întrețin și susțin astfel de factori in vremuri bune, ar putea fi mult mai pregătite să reziste la șocurile pieței muncii și totodată să susțină wellbeing-ul angajaților, în vremuri incerte.”

Tu ce-ți dorești de la jobul tău?

Concluziile studiului denotă faptul că nu există un job perfect, dar există acel job care-ți respectă valorile de bază și care-ți redă sentimentul că ți-ai găsit locul. La AROBS îl numim “the place you fit in”. Am construit o cultură organizațională bazată pe crearea unui spațiu de implicare bottom-up, în care punem preț de ideile și inițiativele tuturor. Acest spațiu încurajează schimbul de experiență și cunoștințe în interiorul companiei, împlinind nevoia de contribuție, apartenență și formând totodată specialiștii viitorului.

Fiind în continuă creștere și expansiune atât pe piața de software development cât și de produse software, AROBS este în cautare de oameni cu diferite nivele de experiență pe diverse arii de expertiză. Proiecte de amploare desfășurate în parteneriat cu companii globale din industrii de impact precum Travel Technology, Enterprise Solutions, Fintech, Automotive și nu numai, își extind echipele.

Mai multe detalii despre joburile disponibile în acest moment găsești pe pagina de cariere.

Pe lângă dizivia de software development, AROBS devzoltă și comercializează produse și pentru alte domenii de activitate precum dispozitive de monitorizare gps pentru fleet management, soluții de optimizare a afacerilor, soluții de plată contactless care pot fi folosite de orice comerciant.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Care sunt principalele tipuri de accesorii de mobilier și cum le alegi?

Bucătăria este inima oricărei case, iar alegerea corectă a mobilierului și a accesoriilor …