Acasa Comunicate de presa Care sunt culorile disponibile pentru dalele de pavaj și cum faci cea mai bună alegere?

Care sunt culorile disponibile pentru dalele de pavaj și cum faci cea mai bună alegere?

Cum sunt colorate plăcile de pavaj? Ce culori ale plăcilor de pavaj sunt cele mai rezistente? Ce influențează alegerea culorii plăcilor de pavaj și ce oferă producătorii? O mulțime de întrebări la care vei găsi răspunsul în cele ce urmează.

Unul dintre cele mai eficiente instrumente de designer este culoarea. Culorile alese corect ale plăcilor de pavaj vor transforma aleile, curtea, peisajul și vor prezenta casa în sine într-o lumină favorabilă, subliniind stilul și demnitatea acesteia.

Cele mai persistente culori ale plăcilor de pavaj

Astăzi este incredibil de plăcut că există posibilitatea de a-ți crea propriul strat original, alegând schema de culori a plăcilor de pavaj din varietatea oferită de piață. Bineînțeles, acest lucru nu se face de mult timp, prin urmare, atunci când achiziționezi dale pavaj, este important să acorzi atenție pigmenților utilizați la fabricarea acesteia. Este mai bine dacă s-au folosit componente colorante naturale, de exemplu funingine (plăci negre) sau un amestec de oxizi de fier (roșu). Aceste substanțe aproape nu își pierd culoarea (nu se estompează) sub razele soarelui. Avantajul fără îndoială al acestor coloranți este originea lor naturală și posibilitatea repetării în alte loturi de produse.

Plăcile de pavaj în maro și alte nuanțe, obținute prin amestecarea culorii roșu și negru, sunt considerate destul de practice de utilizat. Iar dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să apelezi la o firma constructii Bucuresti care te poate ajuta chiar și cu montajul acestora.

Mai presus de toate, pigmenții albaștri și verzi suferă datorită factorilor naturali. Durata medie a „vieții” lor este de aproximativ un an și jumătate. Prin urmare, fosta alee de smarald în cele din urmă arată la fel cu cea pe care au fost așezate plăci de pavaj gri. Această caracteristică trebuie luată în considerare la proiectarea spațiului și la alegerea culorii acoperirii.

Tonurile deschise ale unor pavaje curțisunt destul de persistente, dar nu practice: galben, portocaliu, nisip și lămâie. Plăcile galbene de pavaj capătă foarte repede o nuanță cenușie din cauza prafului care se așază pe ea.

Ce influențează alegerea culorii plăcilor de pavaj

Plăcile de pavaj gri sunt cea mai bună soluție la această problemă, dacă nu vrei un design rafinat, dar dorești să utilizezi plăcile doar în scopuri practice și să economisești la achiziționarea lor. Bineînțeles, produsele care nu sunt vopsite cu pigmenți scumpi sunt mult mai ieftine. Există două moduri de a face plăci de pavaj gri: vibrocompresie și vibrocasting.

Atunci când se utilizează vibrocompresia, sunt create plăci de pavaj de două culori: gri și roșu. Plăcile realizate în acest mod se disting prin rezistența sa ridicată.

Turnarea prin vibrații permite producerea de dale luminoase, de culoare deschisă, deoarece se bazează pe masa de beton. Paleta este de obicei prezentată în tonuri maro, galben și roșu. Plăcile multicolore sunt mai scumpe decât plăcile gri datorită utilizării pigmenților. Acest tip de acoperire este bun pentru alei.

Când vopseaua este adăugată la amestecul de ciment-beton, plăcile de pavaj și pietrele de pavaj sunt ideale, deoarece materialul își păstrează aspectul mai mult timp. Dar când numai stratul superior este vopsit, culorile plăcilor de pavaj sunt șterse rapid și își pierd atractivitatea.

Cum să alegi plăcile de pavaj potrivite?

Acordă atenție prețului – acesta este unul dintre criteriile principale, deși nu este singurul. Costul materialului depinde de ce pigmenți au fost folosiți la fabricare (cei străini sunt mai scumpi).

O cale de acces pavată va arăta atractivă mai mult timp și nu va avea nevoie de reparații dacă este realizată din materiale de calitate. Actualizarea sau repararea plăcilor nu este la fel de ușoară ca re-lipirea tapetului – este un proces mai lung și mai laborios. În plus, munca de calitate profesională este costisitoare și nu este finalizată în câteva zile.

Când vei alege culoarea plăcilor de pavaj, este recomandabil să acorzi atenție caracteristicilor decorului și iluminării spațiului. Este mai bine dacă tonul acoperirii este în armonie cu nuanțele detaliilor arhitecturale ale curții tale.

Când cumperi dale pavaj, ține-le în mână și vezi cum arată la soare și la umbră. Este recomandabil să cumperi material din același lot, altfel culoarea plăcilor poate diferi.

Plăcile de pavaj gri sunt capabile să se armonizeze cu orice nuanțe și să sublinieze demnitatea stilului arhitectural, prin urmare, dacă nu ai o anumită preferință, alege gri. Un alt avantaj al plăcilor gri este că, dacă trebuie să cumperi material suplimentar, atunci ți se garantează o potrivire sută la sută a culorilor.

Ce culori ale plăcilor de pavaj sunt oferite de producători?

Este destul de firesc ca plăcile de pavaj gri să fie inferioare celor colorate. Prețul acestora din urmă nu este mult mai mare decât cel obișnuit, dar produsul finit pare mult mai atractiv. Pentru a vopsi plăcile, se utilizează vopsele anorganice sub formă de pulbere, care sunt distribuite uniform peste produs. Pigmenții pot fi produși de diferiți producători, dar toți coloranții păstrează culoarea destul de bine. Acest lucru îți permite să păstrezi nuanța acestor pavaje curți pentru o lungă perioadă de timp, vopseaua nu se va estompa. Prin urmare, nu trebuie să crezi că acele dale pavajroșii sau gri sunt visul suprem. 

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Intel Media Agency
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum faci cea mai bună alegere de gresie sau faianță pentru casa ta?

În zilele noastre nu există aproape nicio diferență între gresie și faianță, datorită tran…