Acasa Comunicate de presa BRTC și Action Against Hunger invită jurnaliștii la conferința de presă. Împreună putem mai mult!

BRTC și Action Against Hunger invită jurnaliștii la conferința de presă. Împreună putem mai mult!

Peste 850 de persoane vulnerabile din zona transfrontalieră românească, mame singure cu copii, vârstnici, persoane cu dizabilități, familii cu mulți membri și nu numai, au primit sprijin financiar și non-financiar în urma proiectelor susținute de BRCT (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră) Suceava împreună cu organizația umanitară internațională Action Against Hunger. 

Mai mult decât atât, două huburi logistice care asigură livrarea de ajutor umanitar în toată Ucraina au primit ajutor financiar pentru activități operaționale. Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava s-a implicat activ, încă de la izbucnirea războiului, în activități de solidaritate și ajutorare a celor care au ajuns în zonele de graniță ale României

facilitând realizarea legăturilor dintre instituțiile și organizațiile locale partenere din cadrul proiectelor transfrontaliere derulate în România și Ucraina.

Iar întrajutorarea refugiaților ucraineni nu se oprește aici.

BRCT și ACTION AGAINST HUNGER invită întreaga presă la conferința care va avea loc vineri, 26 august 2022, în București, la o discuție despre strategiile, aria de acțiune, rezultatele obținute, instrumentele utilizate, dar și despre finanțatorii programului de sprijin. 

La eveniment sunt invitați atât reprezentanți ai Ambasadei Ucrainei la București, cât și reprezentanți ai partenerului logistic, Up România.

Printre speakerii se numără:

  • Cezar Grozavu, Director Executiv, Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava
  • Anna Honcharova – Secretar afaceri economice, Ambasada Ucrainei în România
  • Tanya Collingridge, Vice Ambasador, Ambasada Marii Britanii în România
  • Claire Allard, Referent Regional Siguranță Alimentară și Instrumente Financiare(Polonia, România, Ucraina), Action Against Hunger
  • Igor Babaian, Expert Dezvoltare Proiecte, Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava / Hub Logistic Umanitar Tulcea 
  • Julien Anglade, Manager General Up Group
  • Elena Pap, Manager General Up România

Conferința de presă va avea loc vineri, 26 august 2022, ora 10.00 AM, în sala de conferințe a hotelului Ibis Styles Bucharest City Center, București, strada Știrbei Vodă, nr.146.

Împreună putem mai mult!

Despre BRTC (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră)

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava pentru Granița România Ucraina este un organism creat prin asocierea celor trei Agenții de Dezvoltare Regională din zona de graniță a României cu Ucraina.Printre obiectivele BRTC se regăsesc:

  • Promovarea cooperării între comunitățile și autoritățile aflate de o parte și de alta a frontierei României cu scopul de a rezolva problemele comune;
  • Demararea unor strategii transfrontaliere și a unor proiecte care să contribuie la dezvoltarea comunităților, atat în ceea ce privește creșterea nivelului de trai, cât și dezvoltarea economică;

Pentru realizarea acestor obiective, Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră îndeplinesc o serie de sarcini delegate de Direcția de Cooperare Transfrontalieră Phare din cadrul Ministerului Integrării Europene, în legătură cu planificarea și implementarea Programelor de Vecinătate.

Pentru mai multe detalii și confirmarea participării la conferința de presă, vă rugăm să luați legătura cu:

Gabriela Ivanciu

Tel: 0784 756 078

E-mail: gabriela.ivanciu@avangarde-events.ro

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Elena Prachi
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Ce abilitati si cunostinte trebuie sa ai daca vrei sa devii designer de interior

Ti-ai dorit dintotdeauna sa te ocupi de amenajarea de locuinte, de alegerea si pozitionare…