Acasa Comunicate de presa Afaceri Ce abilitati si cunostinte trebuie sa ai daca vrei sa devii designer de interior

Ce abilitati si cunostinte trebuie sa ai daca vrei sa devii designer de interior

Ti-ai dorit dintotdeauna sa te ocupi de amenajarea de locuinte, de alegerea si pozitionarea mobilierului si a decoratiunilor? Atunci este posibil ca meseria potrivita pentru tine sa fie cea de designer de interior. Insa lucrurile nu sunt atat de simple pe cat ar parea. Desi exista o multa libertate in creativitate, este necesar sa ai si anumite abilitati si cunostinte care sa te ajute sa faci alegerile potrivite in functie de spatiu si preferinte, iar clientii tai sa fie multumiti.

Ti-am pregatit o lista cu cateva lucruri importante de stiut atunci cand vrei sa te orientezi catre meseria de designer interior, mai exact ce trebuie sa inveti si sa cunosti.

Abilitatea de a observa in detaliu

Atunci cand esti solicitat sa iti spui un punct de vedere in ceea ce priveste un proiect de design interior, este important sa vezi in ansamblu modul de amenajare, pentru a gasi cele mai bune modalitati de a aranja o locuinta. Astfel, daca incaperea are deja un tip de parchet sau un anumit model de tamplarie lemn stratificat, va fi necesar sa tii cont de stilul si de nuantele deja existente. Totodata, orice detaliu mentionat de clientii tai va fi important pentru un rezultat final pe masura.

Inclinatie artistica

Dincolo de partea tehnica si de tot ceea ce inveti ca sa devii un bun designer de interior, trebuie sa ai si inclinatie artistica, sa poti crea diferite schite si sa ai ochiul format pentru frumos. Alegerea combinatiilor de culori nu poate fi facuta asa cum trebuie daca nu ai si un simt estetic dezvoltat.

Trebuie sa iti cunosti limitele

Chiar daca ai multe idei pe care vrei sa le pui in practica, trebuie sa stii cand sa pui stop anumitor idei care nu se potrivesc cu spatiul pe care trebuie sa il amenajezi sau cu bugetul proprietarilor. In acelasi timp este bine sa cunosti si limitele incaperii si, daca nu se poate amenaja asa cum doreste clientul sa ii recomanzi cele mai bune solutii.

Cunoasterea unor aplicatii de design

Orice designer de interior va fi necesar sa stie sa lucreze intr-un program special conceput pentru a crea proiecte 3D pentru locuinta pe care urmeaza sa o mobileze si decoreze. Astfel, va putea lucra “de acasa” la proiectul sau pentru ca apoi sa isi puna in aplicare planurile si ideile.

Ce responsabilitati are un designer de interior

Acum, dupa ce ai vazut care sunt abilitatile si cunostintele pe care trebuie sa le aiba un designer de interior, trebuie sa stii si care sunt responsabilitatile care ii revin atunci cand incepe sa lucreze in acest domeniu.

  • Alege culorile, materialele si mobilierul
  • Organizeaza intalniri cu clientul pentru a stabili toate detaliile necesare amenajarii.
  • Realizeaza planuri de proiectare pentru amenajarile pe care trebuie sa le creeze.
  • Se ocupa de estimari pentru costul proiectului.
  • Dupa ce incepe amenajarea propriu zisa, se ocupa si de supravegherea lucrarilor, dar si de coordonarea echipei de lucru.
  • Participa la diferite cursuri de perfectionare pentru a se specializa in design interior si este la curent cu noile tendinte.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Elena Prachi
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Peste 800 de elevi din Tulcea au beneficiat în ultimele săptămâni de o serie de sesiuni non-formale de învățare gratuite

Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară organizează în perioada octombr…