Acasa Comunicate de presa Afaceri Avantajele procesului de taiere laser

Avantajele procesului de taiere laser

Tăierea cu laser aparține grupului de separare a proceselor de fabricație și se bazează pe tăierea solidelor prin radiații laser. Procesul permite utilizatorului să taie contururi complexe din aproape toate materialele imaginabile. Utilizarea radiației laser continue sau pulsate pentru tăierea sau tăierea pieselor de prelucrat are avantaje de amploare în comparație cu alte metode.

În industria prelucrării metalelor, tăierea cu laser se bucură de o mare popularitate în primul rând datorită preciziei, eficienței și productivității sale ridicate. Combinația dintre tehnologia laser și tehnologia CNC extrem de automatizată asigură, de asemenea, o profitabilitate ridicată, chiar și cu loturi mici.

Bazele tehnice pentru tăierea cu laser

Procesul de tăiere cu laser se efectuează pe o mașină de tăiat cu fascicul laser. Acesta este echipat cu un control CNC modern pentru automatizare. Cele mai importante componente ale mașinii de tăiat cu fascicul laser sunt:

  • Sursa razei laser
  • Ghidare cu fascicul laser
  • Optica de focalizare
  • Duza de tăiere

În ceea ce privește sursa fasciculului laser, în industrie sunt utilizate diverse tehnologii. În plus față de laserul clasic CO 2 , sunt utilizate și lasere speciale în stare solidă precum laserul Nd: YAG, laserul cu fibră sau laserul pe disc. De la sursa fasciculului laser, fasciculul laser este ghidat fie de o oglindă deviantă ( laser CO 2 ), fie de un cablu cu fibră optică (laser în stare solidă) până la optica de focalizare sau lentila de focalizare.

Optica de focalizare este responsabilă pentru creșterea intensității prin focalizarea fasciculului. Jetul trece apoi prin duza de tăiere cu o densitate mare de energie și este îndreptat direct către piesa de prelucrat care urmează să fie prelucrată.

Raza laser cu energie ridicată asigură faptul că materialul se topește, se arde sau se evaporă și că piesa de prelucrat este complet pătrunsă. Raza laser este apoi deplasată de-a lungul conturului dorit cu ajutorul opticii de focalizare și a unității de ghidare și taie piesa de lucru curată și precisă.

În paralel cu procesul de tăiere, se folosește un gaz de procesare pentru a îndepărta materialul ablat din bucla rezultată și, în același timp, pentru a proteja optica de focalizare de vapori și stropi. Tăierea cu laser permite utilizatorului să atingă toleranțe de până la +/- 0,1 mm / m. În funcție de aplicație și material, se pot atinge viteze de tăiere de până la 250 m / min.

Tăierea cu laser este utilizată în toate industriile pentru a tăia aproape toate materialele. Eficiența economică depinde întotdeauna de aplicația specifică și de materialul care trebuie tăiat. Tăierea aluminiului sau a alamei, de exemplu, necesită o putere laser foarte mare datorită suprafeței foarte reflectante.

Aplicarea tăierii cu laser diferă în primul rând în ceea ce privește temperatura atinsă pe suprafața materialului și tipul de gaz de proces furnizat. În funcție de acești parametri, materialul tăiat este îndepărtat de pe bucată fie ca lichid, ca produs de oxidare sau ca vapori. În funcție de starea agregată a materialului, se face distincția între cele trei variante de tăiere cu fuziune cu fascicul laser, tăiere cu flacără cu fascicul laser și tăiere cu sublimare cu fascicul laser. Acestea sunt explicate pe scurt mai jos:

Tăiere prin fuziune cu laser

Tăierea prin fuziune cu fascicul laser se bazează pe utilizarea unui gaz de proces inert sau foarte inert. Gazul previne oxidarea materialului și, de asemenea, asigură protejarea opticii de focalizare. În bucată, materialul este topit continuu și suflat ca un lichid. Aplicațiile tipice pentru această variantă sunt producerea de tăieturi fără oxid la prelucrarea oțelului inoxidabil sau tăierea aliajelor de aluminiu.

Taietura cu laser

Decuparea cu flacără cu laser este adesea utilizată pentru tăierea metalelor feroase, în care materialul nu este topit, ci încălzit la temperatura de aprindere și apoi ars. În comparație cu tăierea prin fuziune cu fascicul laser, procesul se caracterizează prin viteze de tăiere mai mari și o margine de tăiere aproape fără bavuri.

Tăiere cu sublimare cu fascicul laser

Tăierea prin sublimare este utilizată pentru tăierea materialelor fără o stare topită pronunțată. Această variantă se bazează pe evaporarea materialului, prin care materialul se schimbă direct de la solid la starea vaporoasă. Procesul este potrivit pentru tăierea lemnului, a pielii și a textilelor, precum și pentru materialele plastice întărite cu fibre.

În plus față de variantele enumerate aici, se face distincție și între tăierea cu laser fin pentru cele mai fine contururi și prelucrarea cu laser 2D și 3D pentru producerea de geometrii complexe bidimensionale și tridimensionale.

Descoperiti si gama de lifturi hidraulice pe www.skbs.ro

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de flaviusnoja
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Carpet Cleaning Services in Hammersmith

Carpets today represent both a financial and a sentimental value and therefore their destr…