Acasa Comunicate de presa Sanatate Alergologie Romgermed | Cand este nevoie sa vii la un consult?

Alergologie Romgermed | Cand este nevoie sa vii la un consult?

0
0

Afla mai multe despre alergologie

alergologie

Alergiile sunt reactii alergice ale sistemului imunitar la substantele care intra in contact cu organismul, incluzand adesea lucruri precum parul animalelor de companie, polenul sau veninul de albine. Orice poate fi un alergen daca sistemul nostru imunitar are o reactie adversa.

Substantele care provoaca reactii alergice se numesc alergeni. Alergenii pot fi gasiti in alimente, bauturi sau in mediu. Multi alergeni sunt inofensivi si nu afecteaza majoritatea oamenilor. Daca o persoana este alergica la o substanta, cum ar fi polenul, sistemul sau imunitar va reactiona la substanta ca si cum ar fi o substanta straina daunatoare si va incerca sa o distruga. Daca vrei sa aflii la ce esti alergic, viziteaza sectia de alergologie a clinicii Romgermed din Bucuresti.

Cum functioneaza alergenii?

Histamina actioneaza ca un neurotransmitator, trimitand mesaje intre celule. Joaca un rol cheie in multe functii fiziologice diferite, cum ar fi controlul productiei de acid din stomac pentru a digera alimentele sau ajuta la reglarea ciclurilor de somn.

Cand sistemul imunitar reactioneaza la un alergen, produce un anticorp numit imunoglobulina E (IgE). Productia de IgE face parte din incercarea organismului de a distruge alergenii si de a se proteja.

In timpul acestui proces, anticorpii IgE semnaleaza altor celule sa elibereze anumite substante chimice, cum ar fi histamina. Prea multa histamina in organism poate provoca reactii adverse, ducand la iritarea pielii, nasului, gatului si plamanilor.

In acest fel, procesul de protectie produce adesea o serie de simptome de alergie asa cum le cunoastem, ca raspuns la alergenii inofensivi. Fa si tu un consult de alergologie!

Tipuri de alergie

Exista mai multe tipuri de alergii, in functie de substanta care a provocat reactia si de simptomele pe care le provoaca:

  1. Alergii alimentare – cauzate de substantele din anumite alimente: oua, lapte, fructe de mare, nuci etc.;
  2. Alergii la medicamente – atunci cand organismul reactioneaza la anumite medicamente, precum penicilina;
  3. Hupersensibilitate la veninul de insecte – daca persoana este alergica la veninul acestuia, apare din cauza unei muscaturi de insecte (cum ar fi o albina sau o viespe);
  4. Alergie de contact – Ca o reactie intre piele si un alergen precum parul de animale sau latexul.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de sts
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Inovare in Publicitate: Descopera Puterea Mesh-ului Publicitar!

In era digitala in continua evolutie, fiecare afacere cauta modalitati noi si eficiente de…