Acasa Comunicate de presa Afaceri Afacerile, în plină ascensiune tehnologică

Afacerile, în plină ascensiune tehnologică

Tendințele globale în materie de digitalizare și transformare digitală în rândul companiilor se îndreaptă, din ce în ce mai mult, spre Iot (Internet of Things). Trend care este pe deplin susținut de companiile de IT, care sunt permanent în căutare de noi soluții digitale inovative care să satisfacă nevoile sectorului de afaceri.  Schimbările tot mai rapide și mai drastice în tehnologie pot deveni o adevărată problemă în ceea ce privește gradul de adaptare și de pregătire a publicului larg. Din acest motiv, companiile de software development își îmbunătățesc permanent serviciile, pentru a oferi soluții cât mai eficiente, potrivite companiile de orice fel.  

Tehnologia este unul dintre principalii factori care determină diferențierea competitivă, motiv pentru care afacerile sunt permanent interesate de cele mai noi soluții și servicii digitale. Adoptarea la scară largă a tehnologiilor de tipul IoT sau AI începe să aibă un impact major atât în mediul de afaceri, cât și în societate și viața de zi cu zi a oamenilor.

Transformarea digitală este un proces iminent

Pentru a-și menține poziția pe piață, companiile sunt nevoite să adopte cele mai noi tehnologii. Dar, pentru a-și crea un avantaj competitiv, este esențială înțelegerea acestor tehnologii și adaptarea rapidă la schimbare. Inovația în domeniul tehnologic a produs, de-a lungul timpului, schimbări majore în ceea ce privește comportamentul personal, dar și profesional. Astfel, a fost nevoie doar de un pas până la revoluționarea întregului mediu de afaceri. Majoritatea ramurilor de afaceri dispun, în prezent, de soluții smart, care simplifică munca oamenilor și care oferă rezultate optime. Centrul transformării digitale a afacerilor este IoT – Internet of Things.

Deja cunoaștem prea bine avantajele Internetului și potențialul său, deoarece îl utilizăm zilnic. IoT oferă posibilitatea de a conecta până și cele mai banale lucruri, precum aparatul de cafea, la rețeaua de Internet, fapt care simplifică transferul de date între dispozitive. Pentru a putea beneficia la maxim de IoT, companiile și angajații sunt nevoiți să dezvolte noi competențe. De asemenea, alegerea unui partener cu expertiză în IoT este un pas esențial pentru succes.

Avantajele IoT:  

  • Platforme inteligente, capabile să interconecteze obiecte și sisteme, pentru un schimb eficient de informații și o mai bună administrare;
  • Gradul ridicat de adaptabilitate la orice flux de date, fiind un sistem capabil să proceseze orice modificare și să colecteze un volum mare de informații;
  • Conferă o viziune mai clară asupra proceselor de afaceri, sporește controlul și generează rapoarte cu informații utile pentru viitoarele decizii de business. 

În concluzie, IoT aduce puterea Internetului și a datelor în lumea obiectelor fizice. În termeni de afaceri, IoT reprezintă mai mult decât un pas natural spre transformarea digitală, ci un factor incontestabil de progres și eficiență. Multitudinea de informații pe care IoT le oferă pot fi folosite cu scopul optimizării activităților, soluționării eventualelor probleme și consolidarea unor decizii importante. AROBS are o specializare înaltă în acest domeniu, cu proiecte internaționale în Europa și America de Nord.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Care sunt principalele tipuri de accesorii de mobilier și cum le alegi?

Bucătăria este inima oricărei case, iar alegerea corectă a mobilierului și a accesoriilor …