Acasa Comunicate de presa Sanatate Tot ce trebuie sa stii despre extractiile dentare?

Tot ce trebuie sa stii despre extractiile dentare?

Majoritatea oamenilor care au decis sa isi faca extractii dentare la o clinica stomatologica în sector 5, au fost multumiti de calitatea serviciilor oferite de medicii stomatologici. Din pacate, multe persoane se confrunta cu infectii ale dintilor si ajung la extractie. Potrivit specialistilor de la https://twindent.ro, o clinica dentara din Cotroceni, pacientii trebuie sa aiba incredere in medicii stomatologi si sa nu le fie frica de extractie. Medicii au o pregatire speciala si folosesc numai instrumente de ultima generatie, ceea ce inseamna ca nu va exista durere.

Care au fost cele mai des intalnite motive ale extractiilor la clinica stomatologica?

Un prim motiv ar fi un dinte deteriorat care nu mai poate fi reparat nici cu ajutorul terapiei endodontice. Daca maxilarul este prea mic, iar dintii nu au loc in gura, atunci se recomanda extragerea unuia sau mai multor dinti, pentru a se pregati maxilarul pentru ortodontie. Dupa cum multi cunosc acest aspect, scopul ortodontiei este de a alinia corect dintii, insa, daca maxilarul este mic, iar dintii nu au loc, nu se poate. De aceea este recomandata extractia. Pot exista situatii in care un dinte nu reuseste sa iasa din gingie, deoarece nu este loc. Si in acest caz se recomanda extractia.

Clinica stomatologica în sector 5 | Clinica dentara din Cotroceni | TwinDent.ro

 clinica dentara din Cotroceni

Infectiile pot afecta atat dintii, cat si maselele. Daca o carie afecteaza atat de mult o masea, se opteaza pentru terapia canalului radicular. Exista situatii cand aceasta terapie nu reuseste sa salveze maseaua, asa ca, in final se va ajunge la extractie. Cu cat infectia este mai severa, cu atat nici antibioticele si nici terapia canalului radicular nu o pot salva. Se recomanda extractia pentru ca infectia sa nu se extinda spre alti dinti si masele.

Respectarea unei igiene orale este foarte importanta. Se recomanda spalarea pe dinti de 2 ori pe zi ( dimineata si seara ) si folosirea atei dentare, care este obligatorie in igiena orala. Mare atentie si la alimente! Cariile pot fi prevenite prin respectarea unei diete adecvate si cat de cat sanatoase. Se recomanda controlul dentar la fiecare 5 luni.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Tipuri de corset la rochia de mireasa

Corsetul la rochia de mireasă nu este doar un element de susținere; este o piesă de artă c…