Acasa Comunicate de presa Afaceri Tehnologie financiară – dezvoltatorii de software la baza transformării

Tehnologie financiară – dezvoltatorii de software la baza transformării

Tehnologia financiară sau fintech este pe cale să ajungă la 161,2 miliarde de dolari în următorii 5 ani. Faptul că dezvoltarea software-ului transformă radical și constant societatea noastră este deja bine cunoscut. Mai ales că aceste modificări nu mai sunt schimbări de afaceri, ci schimbări care ne afectează zilnic, la nivel individual. Nu există nicio dovadă mai mare a puterii sale perturbatoare decât recenta prăbușire Facebook-Instagram-Whatsapp, care, chiar dacă a durat doar câteva ore, a afectat profund milioane de oameni la nivel global.

Cu toate acestea, afacerile se află în primul rând atunci când vine vorba de a asista la întreaga putere a tehnologiei. Iar adoptarea practicilor fintech schimbat deja radical una dintre cele mai vechi industrii, cea bancară.

Ce industrie cheltuiește cel mai mult pe tehnologie?

Ar putea fi o surpriză pentru mulți că industria care cheltuiește cel mai mult pe tehnologie nu este industria sănătății sau industria automobilelor, ci este industria financiară, mai precis cea bancară.

Fintech este un concept emergent, care a transformat deja serviciile bancare. Alimentate de schimbarea comportamentului consumatorilor, popularitatea criptomonedelor și în principal de pandemie, băncile s-au orientat către practici de tehnologie financiară mai digitalizate, fără contact și, în cele din urmă, fără oameni.

67% dintre întreprinderile din domeniu financiar își măresc bugetul IT în 2022

Bugetele IT cresc în întregul ecosistem de afaceri. Cu toate acestea, întreprinderile din sectorul financiar conduc în ceea ce privește creșterea bugetului în anul următor.

Potrivit unui studiu realizat de Spice works, peste 67% din afacerile din sectorul financiar cresc sau se așteaptă ca bugetele IT să crească anul viitor. Motorii principali ai acestei creșteri bugetare sunt eforturile multianuale de modernizare, trecerea la cloud și eforturile de securitate – care sunt un punct focal atunci când vine vorba de activități financiare.

100 000 de locuri de muncă vor fi eliminate în următorii 5 ani în sectorul bancar datorită tehnologiei financiare

Aceste creșteri bugetare aduc, de asemenea, o regândire a activităților bancare de zi cu zi. Prin urmare, un număr mare de personal bancar clasic va deveni învechit pe măsură ce tehnologia trece de la necesitatea forței de muncă clasică la dezvoltatorii de software. Potrivit unui studiu recent realizat de Wells Fargo & Co., în următorii cinci ani peste 100 000 de locuri de muncă vor fi eliminate din cauza automatizării și inovației în tehnologia financiară.

Cu toate acestea, locurile de muncă eliminate sunt locuri de muncă mai puțin plătite, care pot fi ușor înlocuite prin procese de automatizare. Locurile de muncă care nu folosesc potențialul uman la valoarea sa reală. Prin urmare, aceste date sunt mai puțin amenințătoare pentru personalul calificat.

Pe de altă parte, dezvoltatorii de software vor deveni noii bancheri, deoarece există o nevoie tot mai mare de personal IT profesionist pentru a aduce schimbări tehnologice.

Digital banking în creștere

Într-o perioadă scurtă, activată de pandemie, băncile și-au schimbat rapid comportamentul. Au digitalizat procesele și au oferit alternative fără contact la multe practici bancare. UX a devenit un diferențiator critic în industrie, unde “companiile provocatoare” au valorificat rapid acest punct. Indiferent dacă deschide un cont, cumpără un produs de asigurare sau beyond banking, decalajul dintre early adopters și cei late comers este foarte mare.

Un sondaj realizat de Deloitte în vara anului 2020 pe 256 de bănci arată că 34% dintre bănci au creat procese complet digitale, 18% au lansat metode de plată contactless și 23% dintre bănci au introdus metode digitale de identificare și verificare a clienților datorită efectelor pandemiei.

Tendințele de pe piața financiară arată că aceste practici se vor intensifica în viitorul apropiat.

AROBS și tehnologia financiară

Echipele de software fintech desemnate de AROBS permit digitalizarea în sectorul financiar de ani de zile. Agilitatea lor, know-how-ul și înțelegerea industriei au reușit să ajungă la jucători de top din industria financiară, la nivel național și internațional.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Întreținerea corespunzătoare a utilajelor din industria construcțiilor: cheia eficienței și siguranței

Cum să întreții adecvat utilajele din cadrul industriei construcțiilor? Industria construc…