Acasa Comunicate de presa Afaceri Știi care sunt avantajele inoxului în domeniul confecțiilor metalice?

Știi care sunt avantajele inoxului în domeniul confecțiilor metalice?

Confecțiile metalice sunt la ora actuală unele din cele mai frecvente soluții folosite în domeniul industrial sau agricol, asta datorită rezistenței și versatilității lor. Acestea se regăsesc la ora actuală din ce în ce mai mult și în sectorul locuințelor. Într-adevăr, dacă vorbim despre confecții metalice, vorbim despre soluții cu o mulțime de avantaje.

Confecții metalice – rezistență și durabilitate

Foarte des folosite mai ales în domeniul industrial, alimentar sau agricol, structurile metalice sunt foarte rezistente în timp. Inoxul este un material durabil, inalterabil, robust mai ales în fața intemperiilor. Robustețea adusă de structuri metalice, permite în același timp, deschideri mari și libertate arhitecturală.

Confecțiile metalice sunt alegeri economice 

Selectându-se structuri de metal se va alege, în același timp, să se facă unele economii considerabile în raport cu alte tipuri de confecții. Inoxul este un material mai accesibil față de lemn, de exemplu, sau față de structurile din beton, dar este și mai ușor. Acest aspect permite și un transport mai eficient. Totodată, aceste caracteristici asigură asamblare rapidă mai ales atunci când sunt se optează pentru produse prefabricate în ateliere. 

Structurile metalice și mediul înconjurător

Pe lângă numeroasele lor avantaje în ceea ce privește rezistența sau durabilitatea, structurile metalice sunt și soluții ecologice care respectă mediul. Inoxul este un material reciclabil 100%, care permite o excelentă izolare și care presupune proces de producție cu consum minim de resurse de apă. 

Astfel, procesul de executare pentru confecții metalice inox înseamnă consum minim de energie electrică și apă, ceea ce aduce costuri mai mici de producție. Structurile metalice din inox nu trebuie tratate împotriva dăunătorilor și nu necesită întreținere specială împotriva agenților corozivi, prin urmare, nu trebuie să se utilizeze produse cu impact negativ pentru mediu în procesul de întreținere.

Alte avantaje: rezistență și durabilitate

Elementele structurale metalice sunt mai ușoare și mai rezistente decât lemnul sau betonul portant. O construcție metalică portantă este cu 30-50% mai ușoară decât o construcție echivalentă din lemn. În consecință este mai puternică și mai durabilă.

O structură metalică realizată din inox permite includerea cu precizie pieselor, fapt ce asigură rezistență și flexibilitate. Acest lucru înseamnă că produsul este rezistent în timp și poate fi exploatat în cele mai bune condiții în regim manual sau automatizat. Nu se deteriorează în timp și poate rezista la mici modificări. Optimizarea materialului utilizat în structurile metalice limitează nevoia de întreținere. De fapt, spre deosebire de lemn, nu este nevoie de produse speciale pentru a menține structura în stare bună.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Bucătărie perfectă: cele mai utile și stilate accesorii pentru mobilă

Despre bucătărie se poate spune că reprezintă inima unei locuințe: este locul în care nu p…