Acasa Comunicate de presa Afaceri Sfaturi utile in alegerea chiuvetei de bucatarie

Sfaturi utile in alegerea chiuvetei de bucatarie

Atunci când planificați o bucătărie, este important să luați în considerare fiecare detaliu și să îl planificați corect. Deoarece materialul folosit, alegerea și poziția aparatelor încorporate și forma bucătăriei au o influență semnificativă asupra funcționalității zonei dvs. de gătit. O atenție deosebită este acordată chiuvetei de bucătărie. Este cel mai folosit loc din bucătărie: Se spune că peste 60% din activitatea de bucătărie se află în această zonă. Aici se pregătesc legumele, se toarnă apă fierbinte, se spală și, și, și. Cu o utilizare atât de grea, este evident că chiuveta de bucătărie trebuie să suporte mult. Deci, ce material este cel mai bun? Și ce alte aspecte trebuie luate în considerare atunci când alegeți o chiuvetă de bucătărie pe lângă rezistența materialului?

Înainte de a alege materialul pentru chiuveta de bucătărie, ar trebui să vă gândiți la dimensiunile chiuvetei. Selecția este mare și variază de la chiuvete rotunde mici până la clasice dreptunghiulare și „chiuvete un și jumătate” la chiuvete cu două căzi. O chiuvetă dublă are avantajul că puteți scurge rapid apa de gătit a pastelor când cada alăturată este ocupată. Sau puteți spăla salata într-o cadă mai întâi și apoi o scurgeți în strecurătoarea din cealaltă cadă. Chiuveta dublă de bucătărie este practică, deoarece oferă o suprafață bună de depozitare și de lucru pentru numeroasele activități din bucătărie și astfel ușurează munca în bucătărie. Din păcate, nu fiecare bucătărie este suficient de spațioasă pentru a găzdui două chiuvete. O soluție intermediară poate fi o singură chiuvetă cu un scurgător. Sau poți opta pentru o chiuvetă simplă care punctează cu adâncimea sa.

Probabil cel mai cunoscut și mai încercat material pentru chiuvetă este oțelul inoxidabil. Chiuvetele din oțel inoxidabil sunt presate în principal din oțel crom-nichel. Cu toate acestea, acestea sunt disponibile și în oțel gofrat. Această din urmă variantă se caracterizează printr-o suprafață catifelată mată, rezistentă la zgârieturi. Oțelul inoxidabil este cunoscut pentru rezistența sa. Materialul este robust, nu rugineste și va rezista ani de zile, în ciuda utilizării grele. Dar oțelul inoxidabil are alte avantaje: bazinele din oțel inoxidabil sunt igienice, precum și rezistente la căldură și frig. Întreținerea materialului este relativ ușoară: chiuveta trebuie să fie eliberată din calcar doar din când în când și puțin lustruită, astfel încât să poată străluci din nou într-o strălucire nouă. Deși arată modern și se încadrează estetic în fiecare bucătărie, există ceva greșit atașat la chiuvetele din oțel inoxidabil, care este mediu.

Oricât de robusta ar putea fi o chiuvetă de bucătărie, durata de viață a acesteia depinde și de cât de bine o curățați. În funcție de material, cerințele de întreținere pot fi diferite. Dacă există pete de calcar în chiuveta din oțel inoxidabil, un pic de curățator de oțet sau pastă de praf de copt este suficient pentru a îndepărta zonele calcificate. Chiuvetele din ceramică trebuie curățate temeinic în mod regulat. Altfel se va forma o margine urâtă de murdărie în timp. Puteți scăpa de marginile murdare cu niște pulbere de mașină de spălat vase, pe care le-ați pus în chiuvetă peste noapte, care anterior a fost umplută cu apă fierbinte. Când clătiți ligheanul în dimineața următoare, totul ar trebui să fie din nou curat. Cu chiuvetele de marmură trebuie să vă asigurați că agentul de curățare utilizat nu este „acid”, deoarece marmura este sensibilă la acizi. Utilizarea de agenți alcalini și produse precum săpun moale poate face ca suprafața de marmură să-și piardă luciul. De regulă, produsele de curățare neutre și de alcool sunt suficiente pentru a le readuce în formă. Există detergenți speciali pentru granit pentru chiuvete de granit. Unii oameni jură, de asemenea, pe efectele câtorva picături de detergent cu clor.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de flaviusnoja
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Carpet Cleaning Services in Hammersmith

Carpets today represent both a financial and a sentimental value and therefore their destr…