Acasa Comunicate de presa Sanatate Scapă de o hernie de disc cu ajutorul artroplastiei cervicale

Scapă de o hernie de disc cu ajutorul artroplastiei cervicale

A face față durerii și disconfortului provocat de hernia de disc poate fi o provocare, deoarece ne influențează rutina zilnică și în general calitatea vieții. Din fericire, progresele în medicină au făcut posibilă tratarea acestei afecțiuni mai rapid și cu mai puține complicații comparativ cu chirurgia tradițională, datorită tehnicilor neurochirurgicale minim invazive. Află care sunt avantajele unei astfel de tehnici pentru tratarea herniei de disc și la ce să te aștepți în timpul procedurii.

Artroplastia cervicală – soluția mai puțin invazivă pentru tratarea herniei de disc

Artroplastia cervicală este o soluție mai puțin invazivă pentru a trata o hernie de disc. Astfel de proceduri sunt utilizate peste tot în lume, cu precădere în centrele universitare de renume. Spre deosebire de operația tradițională, care presupune îndepărtarea discului afectat și introducerea unui grefon osos pentru fuzionarea vertebrelor adiacente, artroplastia înlocuiește discul deteriorat cu unul artificial, păstrând în același timp mișcarea la nivelul gâtului. Acest lucru poate duce la timpi de recuperare mai rapizi și la mai puține complicații în comparație cu o intervenție chirurgicală tradițională.

În timpul artroplastiei cervicale, un medic neurochirurg face o mică incizie în fața gâtului și îndepărtează discul deteriorat. Discul artificial este apoi introdus în spațiul gol dintre vertebre, permițând mișcarea normală a gâtului. S-a demonstrat că această procedură reduce durerea și îmbunătățește mobilitatea la pacienții cu hernie de disc.

Care sunt beneficiile unei astfel de intervenții?

Unul dintre beneficiile cheie ale acestei proceduri este faptul că poate oferi o ameliorare a durerii și a altor simptome asociate cu o hernie de disc, păstrând în același timp mobilitatea în zona afectată a coloanei vertebrale. În comparație cu operația tradițională de fuziune vertebrală, care presupune fuzionarea a două vertebre, artroplastia cervicală permite o mișcare și o flexibilitate mai naturală a coloanei cervicale. Acest lucru poate duce la mai puțină durere postoperatorie și la un timp de recuperare mai rapid.

În plus, artroplastia cervicală poate ajuta la prevenirea bolii segmentului adiacent, o afecțiune în care discul de deasupra sau de sub zona fuzionată începe să se uzeze din cauza stresului crescut. Prin păstrarea mișcării coloanei vertebrale, artroplastia cervicală poate reduce riscul de a dezvolta această afecțiune. De asemenea, tehnica necesită o incizie mai mică, oferind astfel beneficii estetice și elimină necesitatea drenajului postoperator, riscul de apariție al infecțiilor, precum și afectarea nervilor.

O hernie de disc poate fi extrem de dureroasă și supărătoare, afectându-ne calitatea vieții. Cu toate acestea, cu ajutorul tehnicilor neurochirurgicale minim invazive, ne putem ameliora durerea și ne putem întoarce la activitățile zilnice. Aceste proceduri avansate oferă pacienților timpi de recuperare mai rapizi, mai puțină durere după intervenție chirurgicală și un risc redus de complicații. Este important să te consulți cu un neurochirurg pentru a determina dacă aceste intervenții sunt sau nu potrivite pentru tine.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Explorează potențialul inoxului în confecții metalice personalizate

Oțelul inoxidabil, cunoscut pentru rezistența sa la coroziune și aspectul estetic plăcut, …