Acasa Comunicate de presa Sanatate Recuperare in urma extractiei molarului de minte – aspecte de avut in vedere de catre pacienti

Recuperare in urma extractiei molarului de minte – aspecte de avut in vedere de catre pacienti

De cele mai multe ori, molarul de minte pune mari probleme pacientilor care trebuie sa se prezinte la medicul stomatolog pentru a le rezolva. Functia molarului de minte este aceea de a mesteca si de a sfasia mai bine alimentele tari, carnea insuficient de bine preparata sau radacinoasele, o data cu aparitia preparatelor din ce in ce mai moi, molarii de minte nu mai sunt atat de intens folositi in masticatie, se cariaza si necesita sa fie scosi.

Clinica dentara din Drumul Taberei le ofera pacientilor asemenea servicii, fara ca acestia sa simta durere sau sa se confrunte cu probleme pe viitor, precum infectii. O extractie masea de minte este la fel de simpla precum si extractia unui dinte sau a unei alte masele, cu mentiunea ca radacinile sunt foarte lungi si, daca exista si cea mai mica urma de infectie, aceasta trebuie inlaturata.

Ce trebuie sa faca pacientii pentru a se recupera rapid?

In general, recuperarea in urma extractiei molarului de minte nu dureaza mai mult de cateva zile. Este o interventie simpla si nedureroasa care, ulterior, poate provoca unele dureri si probleme ce pot fi tinute sub control prin administrarea de antibiotice si analgezice. Maseaua de minte creste pana la varsta de 25 de ani si incepe sa se carieze destul de repede, din cauza ca este foarte greu de curatat, avand o pozitie foarte dificil de patruns cu periuta sau ata dentara.

Extractie masea de minte | clinica dentara din Drumul Taberei | plazadent.ro

Clinica dentara din Drumul Taberei

 

Potrivit specialistilor de la https://plazadent.ro, in majoritatea cazurilor, in primele 24 de ore se formeaza cheaguri de sange dupa extractie, urmand ca la 7 zile sa elimine cusaturile si la maxim 14 zile, orice urma sa fie vindecata. Este important ca imediat dupa extractie pacientii sa nu bea alcool, sa nu fumeze si sa nu manance alimente foarte tari, reci sau fierbinti, ci pur si simplu sa asculte sfatul medicului si sa aplice pungi cu gheata la exteriorul fetei in zona de extractie, sa foloseasca apa de gura cu efect antiseptic si sa se odihneasca daca simt nevoia. Extractia molarului de minte este o operatiune din ce in ce mai simpla si lipsita de complicatii.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Explorarea cărților de dezvoltare personală intr-un anticariat online

Dezvoltarea personală este un proces continuu de autoperfecționare și învățare. Într-o lum…