Acasa Comunicate de presa Afaceri Rail puller: ce este și la ce se folosește?

Rail puller: ce este și la ce se folosește?

Lucrările de întreținere sau de realizare a căilor ferate sunt dificil de realizat, însă atunci când ai mașinăriile necesare totul devine mai ușor, iar rezultatele obținute sunt mai precise și considerabil îmbunătățite. 

Aceasta este și menirea unui rail puller, iar despre ce este acesta, la ce se folosește și care sunt principalele avantaje pe care le oferă vei afla mai multe din acest articol.

Ce este un rail puller?

Un rail puller este un echipament construit special în vederea realizării unor lucrări în domeniul feroviar, fiind utilizat pentru tragerea și manevrarea șinelor de cale ferată. Acesta este conceput astfel încât să aplice o forță controlată asupra șinelor de cale ferată, iar în acest fel permite ajustarea poziției pe care o au șinele, realinierea sau îndepărtarea acestora.

Prin utilizarea unui rail puller este asigurată poziția optimă a șinelor sau sunt pretensionate în timp ce se realizează procesul de sudare. Dat fiind că poate fi compatibil cu anumite mașini de sudură, acesta ajută la tragerea forței în exces pentru ca lucrările de sudare cu închiderea șinei să fie realizate în cel mai eficient mod.

Care sunt utilizările unui rail puller?

Trei aplicații sunt principale atunci când vine vorba de utilizarea unui rail puller: îndepărtarea șinelor, realinierea lor sau manevrarea cu eficiență în procesul de instalare, de înlocuire sau de realizare a unor reparații.

Cu ajutorul acestui utilaj pot fi trase și îndepărtate șinele de cale ferată în cazul în care este nevoie de înlocuirea sau desfășurarea unor lucrări pentru întreținerea lor. În același timp, poate fi utilizat pentru realinierea corectă a șinelor, în cazul în care acestea nu sunt aliniate corect sau nu respectă geometria necesară – este important ca traseul să fie unul sigur și stabil, iar o astfel de mașinărie ajută în acest sens.

Totodată, cu ajutorul acestei mașinării pot fi manevrate șinele de cale ferată: pot fi rotite sau poziționate la locul potrivit fără mare efort.

Care sunt avantajele oferite de utilizarea unui rail puller?

Dintre cele mai important avantaje oferite de un rail puller pot fi amintite faptul că acesta poate fi instalat sau deconectat cu ușurință, dat fiind că este prevăzut cu un extractor conectat prin cuplaje grele cu deconectare rapidă.

De asemenea, interfața extractorului de pe mașina de sudură este activată în mod automat atunci când extractorul este conectat, astfel că procesul care urmează să aibă loc o să fie unul eficient.

Este important ca această mașinărie, ca oricare alta utilizată în procesul de reparație sau întreținere a spațiilor feroviare să fie corect întreținută, să fie înlocuite acele spare parts necesare la momentul potrivit, iar la final vei avea parte de unele dintre cele mai bune rezultate în procesul de realizare, reparație sau întreținere a căilor ferate.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cele mai frecvente afecţiuni cardiace de care copiii pot suferi

Dacă eşti părinte, sigur ești preocupat de sănătatea copilului tău, iar un aspect importan…