Acasa Comunicate de presa Sanatate Pozitia corecta in fata calculatorului

Pozitia corecta in fata calculatorului

Fie din cauza jobului nostru, fie din orice alt motiv, daca facem parte dintre cei care trebuie sa petreaca cateva ore pe zi in fata calculatorului, trebuie sa stim ca statul intr-o pozitie proasta, poate fi daunator pentru sanatatea noastra.

Dureri de spate, gat, umeri si cap, picioare si ochi, probleme digestive, respiratorii si probleme cardiovasculare si ale coloanei vertebrale, pot rezulta dintr-o pozitie proasta.

Deci, daca sunteti cei care petrec mai multe ore pe zi in fata calculatorului, ar trebui sa incercati sa stati mereu intr-o pozitie corecta. Sa vedem cateva sfaturi:

Pozitia corecta in fata calculatorului

In primul rand trebuie sa stati intotdeauna cu spatele sprijinit drept pe spatarul scaunului (in cazul in care scaunul are spatarul mare, se poate folosi o perna pe care sa se sprijine spatele nostru). Daca avem optiunea de a alege un scaun, trebuie sa alegem unul care este confortabil si care are un spate bun ridicat care ne permite sa sustinem intregul spate.

Coapse si picioare

Spatele si coapsele ar trebui sa fie la un unghi de 90 ° sau un pic mai mult, cum ar fi coapsele si picioarele (in cazul in care scaunul este prea mic pentru a permite acest lucru, folosim o perna pe care sa ne asezam).

Picioarele ar trebui sa fie bine asezate pe podea (daca scaunul pe care il folosim este prea mare pentru a permite acest lucru, putem folosi un suport pentru picioare sau orice alt obiect pe care sa ne punem picioarele).

Brate, antebrate, incheieturi si maini

Bratele si antebratele ar trebui sa fie de asemenea la un unghi de 90 ° sau mai mult cand se utilizeaza tastatura, care, prin urmare, ar trebui sa fie la aceeasi inaltime cu coatele. Antebratele, incheieturile si mainile trebuie sa fie in linie dreapta. Coatele si antebratele ar trebui sa se sprijine pe cotierele scaunului, iar incheieturile la acelasi nivel pe un suport din partea de jos a tastaturii.

Cap, gat si ochi

Capul trebuie sa fie vertical, gatul sa fie drept, ochii trebuie sa fie la aceeasi inaltime cu varful ecranului sau putin mai sus si la o distanta de aproximativ un brat. In cazul in care folosim un laptop, trebuie sa folosim o tastatura externa si sa punem laptopul pe niste carti sau obiecte care ne permit sa respectam sfaturile de mai sus.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de codcupon
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Reparatii frigidere si masini de spalat

Frigiderul sau masina ta de spalat numai funcționează, alege o companie de reparații frigi…