Acasa Comunicate de presa Afaceri O privire de ansamblu asupra Agenției Spațiale Europene

O privire de ansamblu asupra Agenției Spațiale Europene

Ingineria aerospațială a creat posibilități nelimitate. Omenirea a văzut primele imagini alb-negru ale Pământului din spațiu, a dezvoltat energia solară, a utilizat GPS-ului și a văzut primul om pe Lună în a doua jumătate a secolului al XX-lea. În prezent aceste realizări sună banal, dar la începutul acelui secol erau doar idei imposibile în capul scriitorilor de SF. A fost nevoie de timp, software development și progresele tehnologice pentru materializarea ideilor care păreau greu de realizat.

Dintotdeauna, omenirea a încercat să depășească orice graniță pe care a întâlnit-o. Azi, Agenția Spațială Europeană (ESA) vrea să extindă utilizarea spațiului – cea mai îndepărtată limită pe care oamenii o cunosc în acest moment. 

Cum a apărut Agenția Spațială Europeană

Europa și-a început călătoria în spațiu în 1962. Organizația de Dezvoltare a Lansatorului European (ELDO) și Organizația Europeană pentru Cercetare Spațială (ESRO) au avut scopuri diferite. Totuși, ele au fost la fel de relevante pentru dezvoltarea eforturilor spațiale ale Europei. Treisprezece ani mai târziu, au fuzionat și format Agenția Spațială Europeană (ESA).

Datorită numeroaselor progrese tehnologice putem vedea cu ochiul liber ce nu reușim prin tehnologia telescopului. Oamenii pot “călători în timp” spre începutul galaxiilor cu tehnologia pe care ESA a folosit-o în proiectul Plank. Agenția a adunat o serie de imagini care ne creează o mapă a cum arătau grupurile de galaxii când Universul avea doar trei miliarde de ani.

„Ei (ESA) au atins un nivel extraordinar de precizie în măsurarea celei mai vechi lumini din Univers”, după cum afirmă The Royal Astronomical Society. Totuși, adevărata valoare a realizărilor ESA este mult mai mare. Munca lor a permis oamenilor de știință să studieze peste 13,8 miliarde de ani de istorie. 

Imaginile captate reprezintă limbajul universal al spațiului, astfel că echipa de specialiști din cadrul AROBS Engineering a dezvoltat prima implementare multicore pentru compresia imaginii la bordul navelor spațiale pentru ESA. Sateliții sunt prima formă de contact cu spațiul cosmic, datele culese prin intermediul lor fiind procesate eficient cu ajutorul compresiei.

AROBS, companie IT Outsourcing din România, are o expertiză vastă pe zona de de software development, una dintre acestea fiind în inginerie aerospațială. Cu peste 10 ani de experiență în proiecte de comunicare în spațiu, expertiza este certificată la cele mai înalte standarde ESA, ECSS and Avionics DO178C/DO254 Level A.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cele mai frecvente afecţiuni cardiace de care copiii pot suferi

Dacă eşti părinte, sigur ești preocupat de sănătatea copilului tău, iar un aspect importan…