Acasa Comunicate de presa Afaceri Laser Processing Romania-Servicii taiere laser

Laser Processing Romania-Servicii taiere laser

Tăierea cu laser: ce este și avantajele utilizării sale

Dintre toate opțiunile care există în cadrul prelucrării de precizie , una dintre cele mai recente este tăierea cu laser . Pe scurt, procesul de tăiere cu laser constă în concentrarea unui fascicul de lumină pe suprafața de tăiat .

Procesul de tăiere cu laser utilizează un sistem de oglindă de precizie, o lentilă de focalizare convergentă, fasciculul laser de mare putere și sistemul CNC despre care am discutat în locul precedent . Controlează toate aspectele procesului de tăiere cu ajutorul laserelor ; de la frecvența și viteza fasciculului până la valorile capului și ale piesei, în funcție de ordinea exactă de care avem nevoie.

Unul dintre detaliile interesante despre tăierea cu laser este necesitatea utilizării unui anumit tip de material pentru evacuarea materialului tăiat . De obicei se folosește un argon sau un gaz inert sub presiune, iar aerul poate fi eficient și cu materiale nemecanice.

(P) Intra acum pe www.laserprocessing.ro si descopera gama noastra de servicii profesionale de debitare, prelucrari mecanice, indoire tabla si proiectare CAD.

Acest tip de tehnică permite o creștere a productivității , cu marginile tăiate curate , se previne supraîncălzirea , rezistența la coroziune , decolorarea este redusă, nu se formează rugină și suprafețele sunt lipsite de zgură.

De ce să folosiți o mașină de tăiat cu laser?


Nu generează la fel de mult așchie ca procesul de tăiere convențional.
Este perfect pentru tăierea preliminară și finală .
Poate fi folosit pentru a crea contururi de suprafață, ajustări ale siluetei sau piese care trebuie manipulate .
Dacă absolvirea este corectă , nu există creste .
Tăierea cu laser poate fi aplicat la orice material , fie moale sau tare sunt utilizate. Este utilizat în mod obișnuit în toate tipurile de aliaje rezistente la căldură , cum ar fi ceramica , materialele compozite , pielea , țesăturile , siciliul , plasticul etc. În funcție de material , radiația este diferită.

Dacă sunteți interesat de lucrări de prelucrare de precizie, cum ar fi tăierea cu laser , prelucrarea sincronizată este soluția dvs. Suntem alături de dvs. cu sfaturi și acțiuni pentru fiecare proces pe care doriți să-l mecanizați

Tăierea cu laser este un proces de fabricație fără tăiere pentru separarea materialelor de orice fel. Prin utilizarea radiației laser, materialul este practic topit și vaporizat folosind diverse tehnologii, astfel încât se creează un spațiu de tăiere și materialul este separat în mod specific. Decupare cu laser este realizată cu toate lungimile de undă laser care sunt disponibile, dar mai ales cu CO 2 lasere și lasere cu fibre.

Aplicații de tăiere cu laser

Astăzi, tăierea cu laser are o gamă largă de aplicații și este greu de imaginat producția industrială fără ea. Metalele, materialele plastice sau materialele organice pot fi tăiate precis și economic cu ajutorul instrumentului laser. Există, de asemenea, multe aplicații în care nu există aproape nicio alternativă la tăierea cu laser, cum ar fi tăierea tablelor foarte subțiri <0,05 mm. Tăierea cu laser este utilizată în toate industriile, de la industria auto, tehnologia medicală, ingineria mecanică la industria ambalajelor.

Avantajele tăierii cu laser

Tăierea cu laser este fără contact și are scoruri cu timpi de proces scurți și precizie ridicată.

În afară de gazele de proces, nu sunt necesare auxiliare precum lubrifiantul de răcire etc.

Aproape toate materialele pot fi tăiate cu alegerea corectă a laserului.

Deoarece nu se utilizează instrumente, tehnologia sistemului nu este supusă uzurii și, prin urmare, este ieftină.

Reelaborarea componentelor tăiate nu este de obicei necesară, cu parametrii de proces corecți este posibilă tăierea aproape fără bavuri, ceea ce este adesea un dezavantaj major la perforarea tablelor de metal, de exemplu.

Tăierea cu laser este extrem de flexibilă, ceea ce înseamnă că producția dintr-o singură parte a contururilor de tăiere complexe poate fi, de asemenea, implementată economic.

Tăierea cu laser cu duză


Tăierea cu laser în combinație cu o duză de tăiere este cea mai comună variantă a procesului.Cu acest tip de tăiere, fasciculul laser este ghidat printr-o duză de tăiere și focalizat. În funcție de procesul de tăiere, se utilizează diverse gaze de proces, care sunt suflate coaxial prin duză în gaură la presiune ridicată.

Tăierea prin fuziune cu laser este utilizată pe metale și se caracterizează prin faptul că gazele inerte sunt utilizate ca gaz de proces. În principiu, topitura este condusă în jos afară din bucată de presiunea gazului. Deoarece se folosesc gaze inerte, cum ar fi argonul, azotul sau heliul, marginea tăiată nu tinde să ardă și este protejată de oxidare. Rezultatul este o margine tăiată curată, fără oxid, care nu necesită prelucrare. Tăierea prin fuziune cu laser este adesea utilizată pentru tăierea oțelurilor inoxidabile.

Tăierea cu laser, pe de altă parte, folosește oxigenul ca gaz de proces. Acest lucru duce la o reacție exotermă în timpul tăierii, iar gazul de tăiere susține procesul de tăiere. Acest lucru permite tăierea materialelor foarte groase, cum ar fi oțelul de 25 mm. Spre deosebire de tăierea prin fuziune cu laser, marginea tăiată este întunecată până la neagră datorită sarcinii termice ridicate. Acest lucru poate duce la afectări în procesele ulterioare, cum ar fi vopsirea sau acoperirea. Cu toate acestea, pentru a tăia materialele groase din punct de vedere economic cu o precizie și viteză ridicate, acest proces este o alternativă bună la, de exemplu, tăierea cu oxi-combustibil.

Tăierea prin sublimare cu laser se referă la tăierea materialelor care nu intră într-o stare topită. Aceasta include, de exemplu, materiale organice precum lemnul, furnirul sau materialele plastice armate cu fibre. Aceste materiale nu sunt transformate într-o fază lichidă, ci imediat în vapori. Gazul de proces, cum ar fi aerul sau azotul, are sarcina de a conduce acești vapori și de a arde din gaură.

Pe site-ul SKBS Romania gasesti acum o gama variata de conveioare, rampe egalizare si lifturi hidraulice.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de flaviusnoja
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Carpet Cleaning Services in Hammersmith

Carpets today represent both a financial and a sentimental value and therefore their destr…