Acasa Comunicate de presa Intentionezi sa urmezi un rezidentiat de stomatologie? Iata tot ce trebuie sa stii!

Intentionezi sa urmezi un rezidentiat de stomatologie? Iata tot ce trebuie sa stii!

Pentru absolventii Facultatii de Stomatologie urmeaza un pas foarte important in cariera: promovarea examenului de rezidentiat in stomatologie. In acest moment, absolventii trebuie sa ia o decizie majora privind calea pe care o vor urma. Concret, ei trebuie sa opteze pentru una dintre urmatoarele specializari:

  • endodontie;
  • protetica;
  • chirurgie oro-maxilo-faciala;
  • chirurgie dento-alveolara;
  • ortodontie;
  • parodontologie.

Cu totii stiu cat de dificila poate fi admiterea la fiecare dintre aceste specializari. Cu toate astea, studentii ambitiosi, pregatiti, se vor bucura de succese nenumarate in cariera care va urma. Specialistii recomanda studentilor sa isi identifice inclinatiile inca din perioada facultatii, astfel incat alegerea specializarii sa fie facuta din pasiune.

Planul pentru admiterea garantata la un rezidentiat de stomatologie, conform absolventilor deja inscrisi

Conform absolventilor deja inscrisi, parcurgand doar trei pasi, studentii nu trebuie sa se teama de admiterea la rezidentiat. Bineinteles, fiecare persoana functioneaza in propriul ritm, insa baza studiului este aceeasi.

1. Gestionarea timpului

Primul pas in pregatirea pentru un rezidentiat de medicina dentara este gestionarea atenta a timpului. Fiecare zi de pregatire trebuie planuita pana la ultimul detaliu.

Pentru ca mintea sa se relaxeze, este nevoie de introducerea in program a timpului liber. Mai exact, in afara orelor de studiu vor exista cele in care absolventul se va plimba in aer liber, va urmari un serial sau o emisiune TV, ori va petrece timp cu apropiatii. Timpul alocat studiului trebuie sa fie strict, fara factori perturbatori.

2. Studiul materiei

Studiul materiei ar trebui sa inceapa inca din perioada facultatii, urmand ca in perioada imediat urmatoare absolvirii sa aiba loc aprofundarea si specializarea. Se va tine cont de bibliografia recomandata de profesorii indrumatori si se va acorda atentie fiecarui detaliu din cartile de specializare.

Rezidentiat in stomatologie | rezidentiat de medicina dentara | StudyHub.ro

rezidentiat in stomatologie

3. Efectuarea testelor din tematica de concurs

Absolventii pot apela la site-uri, precum StudyHub.ro care se alatura absolventilor de medicina dentara in pregatirea pentru rezidentiat, punand la dispozitie peste 12.000 de grile din tematica pentru concurs.

Acesta este momentul in care se vor verifica aptitudinile dobandite in urma studiului materiei. Platforma de specialitate pun la dispozitie chiar si simulari de examene, pentru ca absolventii sa se familiarizeze cu durata, dificultatea si presiunea examenului.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cele mai importante accesorii pentru o rochie de mireasă

Ziua nunții tale este una dintre cele mai importante zile din viața ta, iar alegerea rochi…