Acasa Comunicate de presa Sanatate Importanta efectuarii unui detartraj Colentina in mod periodic

Importanta efectuarii unui detartraj Colentina in mod periodic

Serviciul de detartraj Colentina este la fel de important ca si periajul zilnic si ajuta la prevenirea aparitiei cariilor, a pierderii dintilor si a curatarii dintilor in profunzime. Detartrajul este de fapt o metoda de curatare profunda a dintilor si de eliminarea a tartrului si a placii bacteriene, o metoda de a lupta impotriva placii dentare si a acumularilor de tartru pe dinti si gingii. Medicii stomatologi ce reprezinta cabinetul Elveto Dent cu sediul online la https://cabinetstomatologicsector2.ro/ recomanda detartrajul cel putin o data pe an.

Cand se recomanda serviciul de detartraj Colentina si de ce

De regula, detartrajul este recomandat de doua ori pe an pentru pacientii fumatori si o data pe an pentru pacientii nefumatori. Metoda de curatare a dintilor este recomandata atunci cand placa dentara se intareste si este imposibil de indepartat prin periaj si folosirea atei dentare. In cazul in care detartrajul nu este efectuat la timp si in mod corespunzator, situatia poate degenera spre parodontita si eventual pierderea de masa osoasa si pierderea dintilor, retractia gingivala si alte complicatii. Medicii stomatologi ce reprezinta clinica stomatologica sector 2 recomanda detartrajul pentru eliminarea placii dentare si pentru a descoperi eventualele carii ascunse.

Aceasta este o procedura minim invaziva, nedureroasa, care se rezolva de obicei intr-o singura sedinta. Daca inainte detartrajul era realizat cu ajutorul instrumentelor manuale, acum detartrajl poate fi realizat prin tehnici moderne care nu implica durere si sangerarea gingiilor. Medicul va analiza dintii si gingiile pentru a vedea daca exista riscul aparitiei parodontozei, pentru a se asigura ca nu exista dinti mobili si pentru a localiza in mod eficient placa bacteriana si tartrul.

Detartraj Colentina | clinica stomatologica sector 2 | Cabinetstomatologicsector2.ro

detartraj Colentina

Ulterior, acestea sunt indepartate si se va folosi apa sub presiune pentru indepartarea petelor formate. Se va aplica si o pasta de dinti cu fluor si un gel antiinflamator care ajuta la reducerea potentialelor inconveniente cauzate de aceasta curatare in profunzime a dintilor. Dupa detartraj, gingiile pot fi iritate si umflate, iar medicul poate recomanda evitarea alimentelor foarte dulci, foarte reci sau fierbinti, precum si evitarea alimentelor colorate sau a bauturilor ce pateaza dintii cel putin pentru 2-3 zile.

Avand o igiena orala corespunzatoare, pacientii trebuie sa se prezinte o data pe an la cabinetul stomatologic pentru un detartraj eficient care se va dovedi o metoda eficienta de prevenire a cariilor.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Tipuri de corset la rochia de mireasa

Corsetul la rochia de mireasă nu este doar un element de susținere; este o piesă de artă c…