Acasa Comunicate de presa Afaceri De ce să apelezi flash-butt welding machines?

De ce să apelezi flash-butt welding machines?

Atunci când dorești ca procesul de sudură să fie realizat la cele mai înalte standarde în ceea ce privește calitatea, trebuie să faci cele mai bune alegeri. Când vine vorba de proiectele ample de sudură feroviară, cu atât mai mult va trebui să ții cont de anumite aspecte înainte de a alege cele mai eficiente echipamente. 

În acest sens, flash-butt welding machines pot reprezenta exact soluția de care ai nevoie pentru un proiect atât de important.

Ce reprezintă flash-butt welding machines?

Denumirea în engleză a acestui echipament se referă la ceea ce este cunoscut în limba română drept mașină de sudură prin rezistență cu arc electric. Este vorba despre un echipament utilizat în vederea sudării prin rezistență a două piese metalice, procesul de îmbinare implicând aducerea în contact a capetelor și supunerea acestora la o descărcare electrică de mare intensitate.

Această descărcare este cea care generează căldură și presiune, implicit cea care duce la topirea și la sudarea capetelor pieselor. 

Care este scopul utilizării unei flash-butt welding machine?

Mașinile de sudură de acest fel sunt utilizate în vederea sudurii șinelor de cale ferată, a țevilor sau barelor de oțel, precum și a altor componente metalice lungi. Acestea oferă șansa unui proces de sudură rapid și eficient, rezultatele obținute fiind de calitate înaltă.

Mai mult decât atât, este important de știut că eficiența mașinilor de acest fel este dată de sistemul de control avansat cu care sunt prevăzute și care au capacitatea de a regla parametrii de sudare. Printre acești parametri se regăsesc: descărcarea electrică, presiunea aplicată sau curentul electric. Pentru a putea testa calitatea sudurii efectuate, este recomandată utilizarea unei rail bend testing press.

Aceasta din urmă este o mașină utilizată în vederea testării șinelor de cale ferată în ceea ce privește flexiunea – altfel spus, această mașină este utilizată pentru testarea standardelor și specificațiilor de rezistență necesare căilor ferate.

Beneficiile utilizării unei mașinării de sudare flash-butt

Printre beneficiile pe care le poți obține atunci când alegi această tehnologie de sudare se numără faptul că procesul în sine este unul extrem de eficient, productivitatea acestuia este ridicată, nu este nevoie de o pregătire prealabilă a suprafeței care urmează a fi sudate înainte de procesul propriu-zis, dar și automatizarea totală a unui proces care s-ar dovedi altfel extrem de anevoios.

De asemenea, aceste mașinării utilizate în procesul de sudare pot fi adaptate cu ușurință în proiectele ce implică materiale feroviare diferite și reprezintă, astfel, o soluție versatilă și flexibilă de care te poți bucura.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Bucătărie perfectă: cele mai utile și stilate accesorii pentru mobilă

Despre bucătărie se poate spune că reprezintă inima unei locuințe: este locul în care nu p…