Acasa Comunicate de presa Afaceri Cum alegi cel mai bun storcător de fructe și legume

Cum alegi cel mai bun storcător de fructe și legume

Un storcător de fructe și legume poate fi un mod plăcut de a integra mai multe fructe și legume în dieta ta, sub formă de suc plin de nutrienți, separat de fibra alimentelor. Dacă îți place să bei sucuri din comerț, sigur vei aprecia varianta lor proaspătă, preparată de tine, fără conservanți.

Alegerea unui storcător de fructe depinde de mulți factori, de la cât de des îl vei folosi la ce fructe și legume vrei să storci. Producătorul de storcătoare Philips a explicat într-un ghid câțiva factori și specificații la care să te uiți înainte să alegi un storcător de fructe perfect pentru tine.

De ce să ții cont când alegi un storcător

Pentru a face investiția potrivită într-un storcător de fructe, ar trebui să ții cont de următorii factori: de tehnologia de stoarcere, de calitatea sucului extras, dar și de nivelul de zgomot.

Tehnologia de stoarcere. Sunt două tipuri principale de tehnologii pentru un storcător de fructe: centrifugale și cu ax melcat. Diferența dintre ele constă în modul în care sucul este extras.

Un storcător de fructe centrifugal pulverizează fructele și legumele în lame zimțate pe fundul unei strecurători de metal care se învârte rapid. Forța centrifugă separă sucul de pulpă și o filtrează într-un recipient.

Un storcător de fructe cu ax melcat procesează fructele și legumele prin zdrobire lentă și apoi sunt trecute printr-un ecran perorat ca să ajungă în recipient. Astfel vei obține mai mult suc și vei putea păstra lichidul pentru o perioadă mai lungă, deoarece va exista mai puțină oxidare în timpul preparării.

Ingrediente compatibile. Înainte de a achiziționa un storcător de fructe, citește cu atenție descrierea. Spre exemplu, dacă vrei să storci verdețuri, este recomandat un storcător de fructe cu ax melcat.

Calitatea sucului extras. Prin folosirea unui aparat centrifugal se obține un suc mai apos, iar datorită vitezei la care alimentele sunt procesate și a căldurii degajate, acestea se oxidează și își pot pierde o parte din nutrienți. Pe de altă parte, sucul obținut cu ajutorul unui storcător de fructe cu ax melcat este mai gros, obținut prin presare la rece și poate fi păstrat chiar și două-trei zile în frigider.

Ușurința cu care poate fi curățat. Majoritatea storcătoarelor au cel puțin cinci părți care au forme diferite ce trebuie curățate, ideal imediat după folosire. Dacă nu vrei să îl speli de mână, poți căuta un storcător de fructe cu specificații care îți permit să îl speli la mașina de spălat vase.

Diametrul tubului pentru fructe și legume. Dacă vrei să nu pierzi timp sau suc tăind fructe și legume înainte de introducerea în aparat, orientează-te spre un storcător de fructe cu diametrul tubului de 70 de milimetri sau mai mult.

Capacitatea rezervorului de suc. Dacă ai o familie mare și plănuiești să faci o rutină din a servi sucuri, e bine să investești într-un storcător cu un rezervor mare (2 litri).

Viteza de extragere a sucului. Un storcător de fructe centrifugal are o viteză mai mare de extragere a sucului față de cele cu ax melcat deoarece pulverizează rapid alimentele.

Nivelul de zgomot. La fel ca orice aparat electrocasnic, trebuie să te aștepți la un nivel de zgomot. Un storcător de fructe centrifugal produce un zgomot mai puternic în timpul funcționării, asemănător cu cel al unui blender, procesor de alimente sau al unei râșnițe de cafea. Dar pentru că modelele centrifugale sunt mai rapide, zgomotul va avea o durată mai redusă.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de enrique
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *