Acasa Comunicate de presa Cum alegi ce curs de calificare si de formare profesionala sa urmezi?

Cum alegi ce curs de calificare si de formare profesionala sa urmezi?

In ultimii ani sunt promovate tot mai intens cursurile de formare profesionala pentru adulti. Aceste cursuri sunt organizate in diferite contexte si de catre diferite institutii sau centre de formare. Astfel de cursuri se adreseaza atat persoanelor care au absolvit studii gimnaziale sau liceale, cat si persoanelor care au o diploma de studii universitare.

Faptul ca oferta cursurilor de calificare si de formare profesionala pentru adulti este una foarte diversificata si foarte numeroasa, face ca alegerea unui astfel de curs sa devina o adevarata provocare.

Poti alege sa faci un curs de electrician, mecanic auto, bucatar, ingrijitor de persoane varstnice, lucrator in cresterea animalelor, administrator de pensiune turistica sau multe alte meserii. Prin urmare este important sa ai in vedere anumite aspecte atunci cand intentionezi sa te inscrii la un astfel de curs.

Calificare profesionala sau reconversie profesionala?

Un prim aspect important in alegerea unui astfel de curs este sa ai in vedere daca iti doresti sa obtii o certificare pentru o anumita calificare sau daca ai nevoie de o schimbare a domeniului de activitate in care lucrezi. Daca domeniul in care ai activat pana de curand in postura de muncitor calificat sau de profesionist nu mai este la mare cautare pe piata muncii, atunci foarte probabil ai in vedere o reconversie profesionala.

In acest sens un curs intr-un alt domeniu de activitate poate fi alegerea potrivita. Daca in schimb nu ai nici o alta calificare si ai obtinut doar absolvirea a 8, 10 sau 12 clase, atunci cu siguranta ca iti doresti o calificare pentru o meserie in urma unui astfel de curs.

Inspre ce domeniu iti indrepti atentia?

Un al doilea aspect este sa gasesti domeniul care te intereseaza pentru un astfel de curs. Aici trebuie sa ai in vedere optiunile de angajare in urma finalizarii cursului, dar si interesul sau aptitudinile personale. Daca esti pasionat(a) de bucatarie, un curs de bucatar, cofetar sau patiser poate fi o alegere perfecta.

Pe de alta parte poti opta pentru cursuri de mecanic auto, electrician, instalator sau masinist daca astfel de domenii ofera mai multe locuri de munca. Sau poti sa iti indrepti atentia inspre cursurile de lucrator in cresterea animalelor si in cresterea plantelor, daca agricultura si zootehnia ofera locuri de munca in zona in care locuiesti.

Cat dureaza cursul si care sunt costurile

Un alt aspect important se refera la durata cursurilor si la costurile acestuia. Chiar daca de cele mai multe ori cursurile de formare profesionala pentru adulti dureaza doar cateva luni, este important sa poti participa la cursurile teoretice si sa efectuezi orele de practica. De asemenea, costurile unui curs pot fi un detaliu pe care oricine sa il aiba in vedere atunci cand se intereseaza de inscrierea la un astfel de curs.

Pornind de la aceste aspecte, cu siguranta vei putea alege cursul potrivit pentru tine pentru formarea profesionala sau pentru calificare. O multime de cursuri de calificare sunt organizate in judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis  (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba(Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus), de catre centrul de formare profesionala a adultilor International Know-How Center.

Detalii complete pot fi obtinute pe www.cursuricalificarepro.ro.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Creatii Digitale
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Protezele dentare: solutia ideala pentru restaurarea zambetului

Foarte multe persoane se confrunta cu pierderea partiala sau totala a danturii. In aceste …