Acasa Comunicate de presa Auto Ce inseamna ITP in sectorul 5?

Ce inseamna ITP in sectorul 5?

Detinatorii de autovehicule care efectueaza ITP-ul in sectorul 5 trebuie sa cunoasca importanta acestei proceduri si sa stie cand trebuie sa o efectueze. ITP-ul sau inspectia tehnica periodica reprezinta verificarea tehnica periodica obligatorie a masinii si presupune verificarea nivelului de poluare, a sigurantei rutiere si a categoriei de folosinta a autoturismului.

Care sunt actele necesare pentru ITP?

Pentru realizarea ITP-ului este nevoie de urmatoarele documente: cartea de identitate a vehiculului in copie, conform cu originalul, eliberata de societatea de leasing sau in original, in situatia creditului auto, certificat de inmatriculare in original, asigurarea de raspundere civila auto obligatorie (RCA), cartea de identitate a proprietarului vehiculului.

Care sunt etapele ITP-ului?

Inspectia tehnica periodica consta in trei etape. Prima etapa a fluxului de operatiuni ITP se refera la nivelul de poluare. Acest proces presupune stabilirea compozitiei chimice a gazelor si a nivelului de zgomot prin introducerea unei sonde in teava de esapament.

A doua etapa consta in verificare sistemului de franare, adica starea mecanica si eficacitatea franelor fata – spate. Rezultatele sunt imprimate si atasaste la raportul de inspectie ITP. Urmatoarea etapa este cea de verificare a principalelor elemente de siguranta ale masinii, sistem de directie, suspensie si rulare.

Ultima etapa a inspectiei tehhnice periodice la ITP Rahova consta in verificarea gradului de vizibilitate, a starii farurilor si a echipamentelor electrice ale masinii.

In ceea ce priveste perioada de timp la care trebuie sa se realizeze inspectia tehnica periodica, aceasta poate varia in functie de vechimea si de destinatia autovehiculului, de la 6 luni, 1 an, 2 ani la 3 ani.

ITP in sectorul 5 | ITP Rahova | BetaITP.ro

ITP in sectorul 5

Daca masina nu trece ITP-ul, proprietarul va avea la dispozitie 30 de zile pentru a remedia defectiunile care nu au permis trecerea acesteia. De asemenea, persoanele care conduc cu ITP-ul expirat pot primi amenda, atat pentru conducerea cu ITP-ul expirat, cat si pentru conducerea in timpul suspendarii inmatricularii.

BetaITP.ro se ocupa cu efectuarea de inspectii tehnice periodice pentru orice tip de autovehicul, astfel soferii se vor bucura de profesionalism la preturi avantajoase. Pretul ITP-ului este nesemnificativ in raport cu amenda care se poate primi pentru ITP-ul expirat.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Tipuri de urgențe dentare efectuate la Twin Dent

Când apare o problemă dentară urgentă, este esențial să aveți acces rapid și eficient la î…