Acasa Toate categoriile Alege candidații potriviți pentru compania ta cu un software de recrutare

Alege candidații potriviți pentru compania ta cu un software de recrutare

Un software de recrutare reprezintă un instrument esențial pentru procesul de selecție al viitorilor angajați ai secolului XXI. Asta pentru că întregul proces a devenit mult mai elaborat în ultima perioadă. De la o primă discuție informală, până la semnarea contractului, un candidat poate trece prin câteva interviuri și probe practice. Astfel, este de înțeles că volumul de muncă al unui specialist HR pentru acest proces s-a mărit. Mai mult, după momentul angajării, specialistul HR trebuie să gestioneze și întreaga birocrație necesară pentru noul angajat. Prin urmare, acesta este momentul când un soft administrare personal va intra în acțiune. 

În cele ce urmează, vom povesti despre cum poți îmbunătăți activitatea companiei tale cu ajutorul unui software de recrutare și a unui soft administrare personal. Cele două instrumente te vor ajuta să eficientizezi procesele de HR și să economisești timp pentru angajații tăi. Mai mult, în cadrul articolului vei găsi și câteva tips and tricks prin care poți alege cei mai potriviți candidați pentru compania ta. 

Organizează-te eficient cu un software de recrutare

Poate te întrebi cum te pot ajuta cele două instrumente, software de recrutare și soft administrare personal în activitatea zilnică. Răspunsul este simplu. Printr-o mai bună organizare, cât și printr-o eficientizare a fiecărei activități din proces. 

Să luăm spre exemplu un software de recrutare. Cu ajutorul lui poți stabili întregul calendar de recrutare: de la inițierea de cereri de recrutare pentru un post nou, la stabilirea fiecărui interviu în parte, cât și la delegarea unei comisii de recrutare. În plus, poți genera template-uri de acceptare sau refuzare, poți crea un profil de candidat pe baza informațiilor angajaților actuali și poți conecta software-ul cu platforme consacrate de recrutare. 

Astfel, cu ajutorul instrumentelor digitale (software de recrutare, soft administrare personal) poți economisi foarte multe resurse de timp pentru specialiștii HR. Aceste resurse pot fi folosite pentru o mai bună înțelegere a candidaților, pentru a te asigura că ei reprezintă cei mai buni potențiali angajați pentru compania ta. 

Gestionează activitățile de personal cu un soft administrare personal 

La fel ca și un software de recrutare, un soft administrare personal vine în ajutorul specialiștilor HR pentru a eficientiza procesele de administrare de contracte și activitățile de raportare din companie. 

Cu ajutorul unui soft administrare personal poți să: consolidezi diversele activități ale departamentului de resurse umane într-o singură platformă online, accesibilă în timp real de pe orice dispozitiv, să centralizezi datele tuturor angajaților într-un singur loc pentru ușurință în accesarea și gestionarea acestora și bineînțeles să crești productivitatea și eficiența angajaților din departamentul de HR datorită automatizării diverselor activități. 

Tips and tricks pentru a alege candidații potriviți pentru compania ta

Acum că ai aflat cum funcționează cele două instrumente digitale (software de recrutare și soft administrare personal) revenim la câteva tips and tricks pentru a alege cei mai potriviți angajați pentru compania ta. 

Printre sfaturile noastre se numără: 

  • Fii empatic cu candidatul din fața ta. Este important să înțelegi că fiecare persoană este diferită, iar fiecare candidat reacționează diferit în condiții de stres și emoții. Acordă-i candidatului atenția și răbdarea ta și vei vedea că va începe să se simtă mai relaxat, astfel încât să îți dea ocazia să îl cunoști cu adevărat. 
  • Folosește un limbaj adecvat. Alege un limbaj simplu și prietenos pentru a-i da candidatului impresia că se află într-un mediu sigur și deschis. 
  • Mergi pe recomandări. De cele mai multe ori, cei mai potriviți candidați pot veni chiar cu ajutorul actualilor angajați. Astfel, este important să dezvolți campanii de recomandare, cu beneficii pentru angajații care au contribuit în procesul de recrutare a unor candidați. 

Transformă digital procesul de recrutare

Cred că ți-ai dat seama deja de faptul că prin implementarea unor instrumente digitale precum software de recrutare și soft administrare personal, poți eficientiza procese greoaie și consumatoare de timp. Astfel, angajații din departamentul HR vor putea să aloce mai mult timp pentru procese precum: recrutare, consolidarea echipei, dezvoltarea unei culturi organizaționale etc. 

Pentru a implementa transformarea digitală în compania ta, cei de la UCMS by AROBS îți vin în ajutor. Cu 25 de ani de experiență pe piața soluțiilor software de HR și payroll, ei dețin un software de recrutare și un soft administrare personal ușor configurabile pentru a se plia pe nevoile organizației tale. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre cele două soluții, ia legătura cu specialiștii prin e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424. Totodată, poți citi mai multe despre aplicațiile lor pe www.truehr.ro. Alege transformarea digitală pentru compania ta!

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Utilajele de sudat tip flash-butt – pentru proiecte feroviare calitative și durabile Utila…