Acasa Comunicate de presa Cat de important este sa ne prezentam la un consult ORL?

Cat de important este sa ne prezentam la un consult ORL?

0
0

Informatii despre un consult ORL

orl

Examinarea ORL clasica se realizeaza cu ajutorul instrumentelor traditionale, precum abeslang, specul nazal, specul auricular, oglinda pentru examinarea rinofaringelui si a oglinzii laringiane (pentru examinarea laringelui si a hipofaringelui). Instrumentele mentionate anterior sunt folosite de catre medicul specialist pentru a diagnostica afectiunile intalnite in sfera respectiva, dar in anumite cazuri se impun si teste si examinari suplimentare, cum ar fi endoscopia.

In plus, zona rinofaringiana sau regiunea nazala (meatele nazale, orificiile de drenaj ale sinusurilor atat anterioare, cat si posterioare ale fetei pot fi observate mult mai usor prin endoscopie. In astfel de situatii, cel mai bun si rapid mod  in stabilirea diagnosticului este completarea examenului clinic prin intermediul examenului endoscopic naso-sinusal, faringian, laringian si otic.

Care sunt principalele avantaje pe care le ofera?

La fel ca in cadrul oricarei consultatii, si specializare ORL are o importanta esentiala pentru organism. Astfel, medicul va putea sa aiba o vizualizare mai buna asupra structurilor anatomice ale organelor cuprinse in sfera ORL, dar si a afectiunilor ce se regasesc aici, datorita capacitatii de observare a imaginii si de focalizare a luminii oferite de fibra optica a instrumentului.

In plus, cu ajutorul acestei proceduri nazo-faringo-laringiene si auriculare, se pot efectua si alte proceduri invazive, precum este si prelevarea de fragmente bioptice de la nivelul anumitor leziuni. Aici se regaseste si extragerea de corpuri straine de la acest nivel, care se realizeaza numai sub control vizual si realizat de un medic specialist. Asadar, examinarea intr-o clinica specializata ar trebui completata cu examinarea endoscopica acolo unde afectiune clinica impune acest lucru.

Unde poti efectua astfel de analize?

Riscul de a te alege cu diferite afectiuni din aceasta zona este mai mare in perioada rece, intrucat organismul este mai sensibil si mai predispus la diverse bacterii. Printre cele mai frecvente bolie se numara rinitele, sinuzitele si otitele medii acute.

Fosele nazale sunt expuse in mod constant, aceasta fiind principala cale prin care , bacteriile si virusurile si alte diferite tipuri de alergeni patrund in corpul tau. Rolul acestora este de a transporta, incalzi si umidifica aerul pe care il inspiram. Clinica Medicala Romgermed iti pune la dispozitie cele mai bune servicii medicale din Bucuresti!

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de sts
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Electric Concept iti ofera proiectoare Led foarte avantajoase

Vezi oferta avantajoasa la proiectoare LED Aceste proiectoare LED sunt aparate de iluminat…