Acasa Comunicate de presa Afaceri Care sunt noutățile în tehnologie pentru anul 2022?

Care sunt noutățile în tehnologie pentru anul 2022?

Tehnologia este unul dintre cele mai importante forțe a progresului. De-a lungul istoriei, marile inovații tehnologice au produs efecte impresionante în societate, în viața de zi cu zi, în economie, în relațiile internaționale, și lista poate continua. În ultimii zeci de ani, când se vorbește de trenduri tehnologice, majoritatea analiștilor se uită către industria de IT și software development, industrie care este acum o parte foarte importantă din tot ecosistemul de inovare global. 

Bineînțeles, în spatele tehnologiei se află creativitatea umană, astfel, sprijinită de creativitate, tehnologia este într-o continuă accelerare. Industria IT outsourcing este în creștere accelerată, în rând cu societatea umană care se află într-o continuă schimbare.

Securitate Cibernetică

Un scor cibernetic ridicat va fi un indicator la fel de important ca un rating. Pentru o siguranță ridicată, organizațiile vor trebui să păstreze o valoare semnificativă a indicatorilor de securitate.

Internet of Things (IoT)

IoT reprezintă o altă tendință tehnologică promițătoare pentru anul 2022. Sistemele IoT pot ajuta companiile să îmbunătățească siguranța, eficiența și luarea deciziilor. Acestea permit întreținerea predictivă, accelerează asistența medicală, îmbunătățesc serviciile pentru clienți și multe altele.

Standarde de calitate software

Calitatea va fi una dintre tendințele tehnologice în 2022 și probabil ulterior. Serviciile software vor fi incorporate în lucrurile pe care le folosim frecvent în viața noastră de zi cu zi.

Automatizare

Automatizarea va fi unul dintre pilonii centrali în anul 2022. Producția se bazează pe eficiență, prin folosirea tehnologiilor în sectorul industrial, precum automatizarea proceselor robotizate, procesarea limbajului natural sau procesarea documentelor. 

Analize predictive

Analiza datelor, consolidarea acestora și analizele predictive vor domina industria IT. Tehnicile avansate de analiză predictivă sunt utilizate în securitatea cibernetică și IoT. Instrumentele de analiză predictivă vor revoluționa aproape orice industrie și totodată diverse domenii de afaceri.

Inteligență artificială

Tehnologia AI oferă beneficii uimitoare, dar există încă provocări și riscuri în ceea ce privește securitatea datelor, confidențialitatea și etica digitală. Industria va continua să dezvolte și să impună principii, orientări și politici etice comune. Sistemele de inteligența artificială își vor crește influența în următorul an. Companiile din zona aceasta își pregătesc tehnologiile pentru industrii cât mai diversificate, inclusiv asistență medicală, securitate cibernetică și producție. Piața AI a fost evaluată la 35,92 miliarde de dolari în 2020. Până în anul 2028 aceasta va atinge 360.36 miliarde de dolari.

Web 3.0

Web 3.0 va fi una dintre următoarele tendințe tehnologice de interes, încorporând servicii bazate pe inteligență artificială, arhitecturi de informații descentralizate și edge computing. Arhitecturile de date descentralizate transformă tranzacțiile de la persoană la persoană. Edge computing și ascensiunea 5G accelerează conexiunile utilizatorilor. Aceste trei tendințe tehnologice se vor reuni pentru a crea următoarea tendință tehnologică.

Cloud Computing

Integrarea serviciilor de cloud computing în mediul corporate și implicit în mediul de afaceri a cunoscut un progres remarcabil în ultimii doi ani. Se preconizează că piața va atinge suma de 623,3 miliarde de dolari până în anul 2023.

Criptomonedele

Blockchain reprezintă grupări de date care nu se pot modifica sau elimina. Aceste grupări de date nu permit entitatăților accesul la date. Blockchain este o modalitate sigură și de încredere care permite supravegherea tranzacțiile.

Data fabric

Datele sunt esențiale pentru eficacitatea strategică și operațională. Accesibilitatea asupra datelor a fost o prioritate de mai multe decenii. De-a lungul timpului, accesarea corectă a informațiilor pe diferite platforme și aplicații a fost o provocare.

Data fabric este una din tehnologiile care asigură disponibilitate si acces asupra datelor pe diverse platforme, și face datele disponibile oriunde este nevoie, indiferent de localizarea unui utilizator. Data fabric utilizează conceptul de analiza pentru a sugera în mod activ unde ar trebui să meargă datele și cum ar trebui modificate.

Hiperautomatizare

Hiperautomatizarea va permite angajaților să se concentreze asupra celor mai dificile probleme pe care de cele mai multe ori nu si le imaginau că le pot rezolva. Gartner recomandă ca echipele de hiper-automatizare să se concentreze pe viteză, calitate și îmbunătățirea procesului decizional. Gartner definește Hyperautomatizarea ca o „abordare disciplinată, bazată pe a identifica, verifica și automatiza rapid cât mai multe procese menite să vină în intâmpinarea nevoilor afacerilor. Această tendință există de ceva vreme. Robotic process automation (RPA) este un model ce presupune modificarea sau automatizarea diverselor procese și reprezintă una dintre tendințele tehnologice constante.

Industria tech se află într-o continuă expansiune, permițând companiilor de IT să se adapteze constant nevoilor tot mai complexe ale societății. În viitor, aceste tendințe tehnologice vor fi din ce în ce mai inovatoare și mai creative.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Care sunt principalele tipuri de accesorii de mobilier și cum le alegi?

Bucătăria este inima oricărei case, iar alegerea corectă a mobilierului și a accesoriilor …