Acasa Comunicate de presa Afaceri Calculează salariile angajaților cu ajutorul unui soft payroll

Calculează salariile angajaților cu ajutorul unui soft payroll

Pentru departamentele de payroll finalul oricărei luni este destul de aglomerat deoarece este perioada plății salariilor și implicit efectuarea fiecărui calcul salariu net pentru fiecare angajat. Munca este cu atât mai solicitantă în companiile în care acest proces încă se face manual sau doar într-o bază de calcul Excel.

O soluție la îndemână- pentru facilitarea acestei activități este utilizarea unui soft payroll. Însă, înainte de a lua această decizie este important să fii foarte bine informat asupra beneficiilor pe care acest soft le oferă. Cu atât mai mult cu cât soluțiile de automatizare a calculelor salariale sunt diverse, chiar dacă toate își propun reducerea timpului de lucru și eliminarea erorilor umane.

De ce să faci trecerea de la un excel la un soft payroll ?

În această epocă atât de digitalizată, trecerea de la un excel la un soft payroll pentru efectuarea unui calcul salariu net nu este greoaie. Chiar dacă excel este o foaie de calcul destul de permisibilă care poate automatiza majoritatea calculelor, totuși înregistrarea datelor trebuie făcută manual. O activitate deloc plăcută și foarte solicitantă. Cu atât mai mult dacă ne referim la companii cu mulți angajați, care iau în vedere mai multe variabile în realizarea calculelor precum programul de lucru pe ture și compensații aferente (spor de weekend, spor de noapte, sărbători legale), bonusuri, tichete de masă, vouchere de vacanță, etc.

Un soft payroll nu doar că automatizează toate aceste calcule, însă permite și colectarea datelor într-un mod foarte rapid. Informațiile angajaților sunt preluate din contractele de muncă, iar datele de pontaj se colectează direct în aplicație. Ulterior, pe baza acestor informații, precum și a algoritmilor setați în funcție de legislația salarizării, se realizează automat calcule salariilor pentru toți angajați. Erorile umane sunt diminuate în mod considerabil, iar softul permite administrarea datelor în siguranță deplină.

Economisești timp și resurse financiare

Poate avem tendința să înclinăm balanța în favoarea economisirii timpului. Însă, în această ecuație avantajele cântăresc în favoarea ambelor. De ce? Pentru că odată cu automatizarea fiecărui calcul salariu net timpul alocat pe aceste sarcini se reduce. În aceeași măsură, având în vedere că softul payroll preia mai multe sarcini și le execută în timp util, specialiștii în contabilitate nu trebuie să stea peste program pentru a se încadra în timp. Ba mai mult, nici echipa din acest departament nu trebuie extinsă.

Scapi de grija modificărilor legislative

Fluctuațiile legislative sunt foarte dese. Codul muncii suferă modificări constante, iar, uneori, apar situații noi care trebuie îndeplinite subit. De exemplu, softul dp-Payroll este actualizat de îndată ce apar astfel de schimbări. Astfel poți depune declarațiile la timp, fără prea mult efort în interpretarea noilor măsuri și a modalității de implementare a lor.

Vrei să scapi de sarcinile manuale repetitive și să fii la zi cu rapoartele financiare? Discută cu echipa UCMS by AROBS la office@ucms.ro sau la telefon: 0720 534 424 și solicită gratuit un demo al aplicației dp-Payroll.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Întreținerea corespunzătoare a utilajelor din industria construcțiilor: cheia eficienței și siguranței

Cum să întreții adecvat utilajele din cadrul industriei construcțiilor? Industria construc…