Acasa Toate categoriile Avantajele serviciilor de debitare laser

Avantajele serviciilor de debitare laser

Tăierea cu laser este un proces frecvent utilizat astăzi pentru tăierea unei varietăți de materiale. Precizia ridicată, viteza și versatilitatea laserului sunt avantajele mari atunci când utilizați un proces de tăiere cu laser. Iată o explicație despre cum funcționează tăierea cu laser și pentru ce materiale pot fi utilizate.

Tăierea cu laser este un tip de proces de separare termică. Fasciculul laser lovește suprafața materialului și îl încălzește atât de puternic încât acesta se topește sau se vaporizează complet. Odată ce raza laser a pătruns complet materialul la un moment dat, procesul de tăiere efectiv începe. Sistemul laser urmărește geometria selectată și separă materialul în proces. În funcție de aplicație, utilizarea gazelor de proces poate influența pozitiv rezultatele.

Tăierea cu plasmă este un proces de tăiere prin fuziune termică, care este frecvent utilizat pentru a tăia oțel, oțel inoxidabil și aluminiu. În comparație cu un laser, calitatea de tăiere mai mică, consumul mai mare de energie, creșterea creșterii de praf și emisiile de zgomot sunt frecvent menționate ca dezavantaje. Dar atunci când tăiați orice material electric conductiv, tăierea cu plasmă este adesea tehnologia aleasă datorită flexibilității sale.

Laser Processing Romania iti vine in ajutorul tau cu servicii profesionale de debitare laser.

În comparație cu procesele de tăiere mecanică de îndepărtare a cipurilor, cu toate acestea, un laser are adesea avantajele sale. Procesarea fără contact, costurile reduse de configurare, contaminarea redusă și flexibilitatea procesării sunt doar câteva dintre acestea. În funcție de material și aplicație, fiecare metodă de prelucrare are, în mod natural, avantajele sale, de exemplu, atunci când tăiați mai multe probe într-un teanc în același timp.

Fasciculul laser este o coloană de lumină de intensitate foarte mare, de o singură lungime de undă sau culoare. În cazul unui laser CO2 tipic, lungimea de undă este în partea infra-roșie a spectrului luminos, deci este invizibilă pentru ochiul uman. Fasciculul are doar diametrul de aproximativ 3/4 de inch, deoarece circulă de la rezonatorul laser, care creează fasciculul, pe calea fasciculului mașinii. Poate fi respinsă în direcții diferite de o serie de oglinzi sau „îndoitori de grindă”, înainte de a fi focalizat în final pe placă. Fasciculul laser focalizat trece prin gaura unei duze chiar înainte de a lovi placa. De asemenea, care trece prin acea gaură de duză este un gaz comprimat, cum ar fi oxigenul sau azotul.

Focalizarea fasciculului laser se poate face printr-o lentilă specială sau printr-o oglindă curbă, iar acest lucru are loc în capul de tăiere cu laser. Fasciculul trebuie să fie focalizat cu precizie, astfel încât forma punctului de focalizare și densitatea energiei din acel loc să fie perfect rotunde și consecvente și centrate în duză. Prin focalizarea fasciculului mare într-un singur punct, densitatea căldurii în acel loc este extremă. Gândește-te că folosești o lupă pentru a focaliza razele soarelui pe o frunză și cum poate declanșa un foc. Acum gândiți-vă să vă concentrați 6 KWatt-uri de energie într-un singur punct și vă puteți imagina cât de fierbinte va ajunge acel loc.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Flavius Noja
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Pentru eleganta in casa alege fronturile din lemn masiv

Toti stim ca multa lume vrea si isi doreste o mobila de calitate in bucatarie si in casa, …