Acasa Comunicate de presa Afaceri Avantajele implementarii unui sistem ERP in cadrul companiei

Avantajele implementarii unui sistem ERP in cadrul companiei

Un sistem ERP reprezinta infrastructura software menita sa ofere suport de gestiune si de coordonare a diferitelor structuri, procese, precum si fluxuri din cadrul unei companii, in vederea realizarii obiectivelor de afaceri.

Practic, investind intr-o aplicatie ERP, reprezentantii companiilor vor reusi sa imbine practicile de management al afacerilor cu tehnologia informatiilor, prin care se reuseste integrarea proceselor de afaceri in sistemul informatic, in vederea atingerilor obiectivelor de business specifice.

Se recomanda, asadar, implementarea de solutii ERP pe o infrastructura IT optima, in asa fel incat procesele de afaceri sa opereze la un randament optim, care sa permita functionarea corecta a business-ului.

Un sistem ERP aduce avantajul reducerii costurilor operationale

Conform statisticilor efectuate de analisti financiari si de attosoft.ro, un sistem ERP are o natura extrem de variata, este versatil, iar informatiile sunt operate o singura data si sunt accesibile oricarui modul (de productie, achizitii, vanzari, financiar-contabil, etc).

Astfel reprezentantii afacerilor reusesc sa economiseasca timp, resurse, sa elimine posibilitatea comiterii erorilor de operare, sa faciliteze accesul la informatie de ultim moment, etc.

Sistemul ERP faciliteaza managementul operatiunilor curente

Folosind rapoartele furnizate de aplicatia ERP sau prin implementarea resurselor de tip BI (Business Intelligence), informatiile obtinute sunt coerente, de actualitate si prezentate in mod intuitiv, creandu-se premizele fundamentarii decizionale.

Sistemul ERP garanteaza optimizarea stocurilor

Un alt avantaj adus de sistemul ERP este acela al reducerilor majore ale valorilor imobilizate in stocuri, coroborat cu cresterea satisfactiei clientilor

Sistem ERP | Solutii ERP | AttoSoft.ro

solutii ERP

Acest lucru s-a datorat noilor instrumente de management operational si decizional, lucru care permite un mai bun control al proceselor de aprovizionare, de livrare, productie si targetare. Sunt tinute sub control si stocurile care au termene de expirare scurte si rotatie lenta.

Sistemul ERP imbunatateste cashflow-ul si permite integrarea tuturor functiilor de conducere ale unei companii

Nu in ultimul rand, un alt avantaj important adus de sistemul ERP implementat in cadrul unei companii face referire la imbunatatirea cashflow-ului si la controlarea stricta a fluxurilor monetare, precum si la realizarea integrarii tuturor functiilor de conducere ale unei companii, pornind de la planificare, continuand cu asigurarea stocului de materii prime si materiale, si continuand cu realizarea gestiunii financiar contabile, a resurselor umane, pana la dezvoltarea si mentinerea relatiei cu partenerii de afaceri si, cel mai important, a relatiei cu clientii.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

In ce conditii se recomanda un tratament de canal

Tratamentul de canal este unul din serviciile pe care pacientii Elveto Dent, un cabinet st…