Acasa Toate categoriile Ai nevoie de tratamente de endodontie in sector 6, Bucuresti? Vezi aici!

Ai nevoie de tratamente de endodontie in sector 6, Bucuresti? Vezi aici!

Endodontia este o procedura medicala moderna, de ultima generatie, care permite tratarea rapida si nedureroasa a dintilor. Aceasta procedura face parte din tehnicile dentare si se ocupa de bunastarea pulpei dentare. Pentru ca multi isi doresc sa beneficieze de servicii in apropierea casei, inclusiv pentru cele de natura stomatologica, multi cauta o clinica stomatologica in sector 6, pentru a se simti mai confortabil si a primi tratamentul endodontic potrivit.

Pentru a intelege in detaliu in ce consta un tratament endodontic, este necesar sa se cunoasca anatomia dintelui. Sub dentina, in interiorul dintelui, exista un tesut moale numit pulpa dentara, care contine vase de sange, tesut conjunctiv si tesut nervos. Deasupra acestui tesut moale se afla tesutul dur, partea rezistenta a dintelui. Pulpa se intinde de la coroana pana la radacini si se conecteaza cu tesutul inconjurator printr-un pachet de nervi si vase. Tratamentul endodontic intervine atunci cand o carie penetranta a afectat pulpa, provocand multa durere.

Care este sarcina sa principala a medicului din clinica stomatologica? Salvarea dintelui!

Cunoscut si sub numele de tratament de canal sau devitalizare, tratamentul endodontic este indispensabil atunci cand dintele devine inflamat. Inflamatia poate fi cauzata de mai multe motive, dar de obicei se datoreaza unei infectii cauzate de bacteriile din interiorul gurii. De regula, cei mai multi pacienti care au nevoie de servicii de endodontie in sector 6, la Plaza Dent, ajung la medic atunci cand apare inflamatia.

Partea exterioara a dintelui, formata din smalt si dentina, are rolul de a proteja partea moale si de a impiedica bacteriile sa intre in contact cu tesutul. Atunci cand smaltul este deteriorat, acesta devine permeabil pentru bacterii, care au astfel acces liber la pulpa dentara. Acest lucru duce la carii mai mult sau mai putin adanci si la fracturi dentare.

Atunci cand bacteriile au acces la dinte, acestea provoaca inflamatii si moartea dintelui (necroza). In cazul in care pulpa este moarta, bacteriile trec prin apexul radacinii spre os, provocand o infectie (granulom si abces). Un semn distinctiv al acestei infectii este umflarea.

Endodontie in sector 6 | clinica stomatologica in sector 6 | PlazaDent.ro

Endodontie in sector 6

Cum functioneaza tratamentul

Tratamentul endodontic presupune indepartarea nervului dentar inflamat si infectat si a radacinilor acestuia. Odata indepartat, se efectueaza curatarea si modelarea canalelor, urmate de obturarea permanenta cu ciment de canal si gutaperca. Aceasta procedura blocheaza trecerea bacteriilor si salveaza dintele pacientului. Dintele nu mai este un rezervor infectios si poate continua sa indeplineasca aceleasi functii ca un dinte intact.

Pe site-ul PlazaDent.ro sunt oferite toate informatiile de contact, pentru ca persoanele cu probleme stomatologice sa se poata programa rapid pentru a primi tratamentul adecvat.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Tipuri de corset la rochia de mireasa

Corsetul la rochia de mireasă nu este doar un element de susținere; este o piesă de artă c…