Acasa Comunicate de presa Sanatate Afla tot ce ai nevoie sa stii despre profilaxia tratamentelor stomatologice

Afla tot ce ai nevoie sa stii despre profilaxia tratamentelor stomatologice

Tipurile de tratamente stomatologice de care pot beneficia pacientii unui cabinet stomatologic sunt extrem de multe si variate. In general, un astfel de cabinet cuprinde tratamente care au rolul de a trata aproape orice problema dentara cu care se pot confrunta oamenii.

Totusi, cum este mai bine sa se previna decat sa se trateze, oamenii ar trebui sa se prezinte periodic la medicul stomatolog, pentru un control de rutina si chiar pentru realizarea unor tratamente de preventie.

Unul dintre cabinetele din Bucuresti care ofera o astfel de gama completa de servicii este PlazaDent.ro, un cabinet stomatologic modern si cu o echipa de medici profesionisti si cu experienta.

In ce consta tratamentele stomatologie de profilaxie?

Stomatologia are foarte multe ramuri de activitate, iar tratamentele stomatologice de profilaxie fac parte din medicina dentara preventiva, care cuprinde o serie de tratamente si manopere menite sa curete dantura si sa previna aparitia si dezvoltarea unor afectiuni grave a danturii.

Unele dintre aceste tratamente sunt foarte cunoscute, insa foarte putine persoane stiu ca fac parte din aceasta ramura a stomatologiei. Printre acestea sunt detartrajul si igienizarea profesionala.

Clinica stomatologica din sector 6 | Tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

clinica stomatologica din sectorul 6

Cei mai multi pacienti care se prezinta la controlul stomatologic regulat, la Plaza Dent, o clinica stomatologica din sectorul 6, au parte si de o astfel de igienizare si curatare profesionala a dintilor. Astfel ca, principalele proceduri care sunt realizate intr-un astfel de tratament profilaxic sunt:

  • detartrajul – indepartarea placii bacteriene si a tartrului de pe suprafata dintilor, in special dintre acestia, prin diferite metode, care pot fi manuale sau cu ultrasunete;
  • periajul profesional si air-flow – consta in curatarea dintilor cu ajutorul unui jet de apa suflat cu presiune pe suprafata dintilor, pentru curatarea in profunzime a acestora;
  • fluorizarea dentara – aceasta etapa este realizata numai in cazul pacientilor care au nevoie de un supliment de fluor la nivelul dintilor, fiind folosita adesea in cazul copiilor;
  • sigilarea dentara – aceasta se realizeaza la nivelul santurilor si fosetelor.

Prin urmare, in functie de nevoile pe care le prezinta dantura pacientului si gradul de sensibilitate a acesteia, medicul stomatolog alege cel mai potrivit tratament de preventie.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Tipuri de corset la rochia de mireasa

Corsetul la rochia de mireasă nu este doar un element de susținere; este o piesă de artă c…