Acasa Comunicate de presa Afaceri 3 Detalii importante la care sa fii atent atunci cand alegi iluminatul pentru locuinta

3 Detalii importante la care sa fii atent atunci cand alegi iluminatul pentru locuinta

Amenajatul locuintei nu este de cele mai multe ori un lucru atat de usor pe cat am putea spera pentru ca in marea majoritate a cazurilor este necesar sa luam decizii care mai de care mai dificile si mai complicate, insa foarte necesare pentru confortul nostru. Iluminatul joaca un rol deosebit de important in cadrul unei incaperi daca tinem cont de faptul ca acesta indeplineste doua roluri esentiale: ofera lumina incaperilor si este o parte componenta importanta a esteticii unei locuinte. Candelabrul, becul cu led, lustrele, spot-urile sau orice alt tip de corp de iluminat reprezinta exemple de obiecte pe care nu le mai putem alege in prezent doar dupa functionalitate, ci trebuie sa privim si inspre estetica.


Alegerea corpurilor de iluminat potrivite pentru locuinta este recomandat sa se faca mereu dupa niste criterii de selectie cat mai stricte avand in vedere ca nu vei inlocui iluminatul locuintei lunar sau anual, astfel ca deciziile pe care le iei sunt unele fie pe termen mediu, fie pe unul lung. Din fericire insa, astazi regasim in cadrul magazinelor online cum este si https://www.luminarium.ro/corpuri-de-iluminat-de-interior.html , o varietate foarte mare de corpuri de iluminat astfel ca iti va fi cu siguranta mult mai simplu sa il gasesti pe cel potrivit pentru nevoile tale si ale familiei. Iata asadar 3 detalii la care este recomandat sa fii atent atunci cand alegi iluminatul pentru locuinta.


Tine cont de nevoile tale!


Pentru a putea face alegerile potrivite in materie de iluminat, este recomandat sa ai in vedere nevoile tale si ale familiei. Spre exemplu, daca muncesti de acasa si este necesar sa iti amenajezi un spatiu de birou, cu certitudine vei avea nevoie de un iluminat corespunzator in acest sens. De cele mai multe ori, lumina care vine de sus nu este suficienta in astfel de cazuri, astfel ca vei avea nevoie de o lampa special conceputa in acest sens. Lucrurile sunt cat se poate de similare si atunci cand dorim sa scoatem in evidenta anumite zone ale unei incaperi cu ajutorul luminii.


Tine cont de incaperea pentru care faci astfel de achizitii.


Bucataria, living-ul, dormitorul, baia etc sunt incaperi care au necesitati specifice atunci cand vorbim despre amenajare si despre iluminat, astfel ca si acest aspect este unul demn de luat in calcul. Pe langa acest aspect insa, trebuie simultan sa tii cont si de nevoile tale si de lucrurile pe care iti doresti sa le scoti in evidenta cu ajutorul luminii. Spre exemplu, masuta de cafea din cadrul living-ului, mobilierul din bucatarie (desi in general in bucatarie se opteaza pentru lumina care vine de sus avand in vedere activitatile pe care le avem de desfasurat in cadrul bucatariei).


Asigura-te ca estetica incaperilor iti permite un anumit tip de corp de iluminat.


Daca ai ales sa amenajezi locuinta intr-un stil ceva mai clasic, atunci cu certitudine vei avea nevoie de corpuri de iluminat clasice pentru a putea vorbi despre un acord estetic cat mai placut. Daca vorbim despre o locuinta amenajata intr-un stil modern, contemporan, este recomandat sa alegi un iluminat special conceput in acest sens (candelabre simple, spoturi led, sau corpuri de iluminat de lux).

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de luminarium
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *