Acasa Comunicate de presa Vopsirea în câmp electrostatic: ce merită să știi despre această metodă?

Vopsirea în câmp electrostatic: ce merită să știi despre această metodă?

Vopsirea în câmp electrostatic este o metodă de vopsire, în principal a suprafețelor metalice, care este cunoscută de câteva decenii. Datorită acestei metode, este posibil să se creeze o acoperire cu vopsea excepțional de uniformă și durabilă, care nu a putut fi obținută prin metode tradiționale. În continuare, vei afla cum funcționează această metodă și care sunt avantajele acesteia.

Care sunt aplicațiile vopsirii în câmp electrostatic?

Vopsirea în câmp electrostatic este potrivită atât pentru aplicații în interior, cât și în exterior și este una dintre cele mai rentabile opțiuni de finisare. Elementele care sunt expuse în mod regulat la condiții dificile, în special în arhitectură și automobile, sunt adesea supuse acestei metode de vopsire in camp electrostatic

Acest tip de vopsire uscată garantează o finisare perfectă și netedă a suprafeței vopsite, motiv pentru care, această metodă este adesea folosită la vopsirea elementelor decorative precum lămpi, piese de mobilier, etc. Alt tip de elemente care beneficiază de această metodă sunt piesele auto, cum ar fi benzi sau jante decorative, precum și foișoare de grădină, garduri, porți sau diverse produse din inox obținute prin procedura de taiere laser.

Cum are loc procesul de vopsire în câmp electrostatic?

Vopsirea cu pulbere este un proces în mai multe etape de finisare atât a suprafețelor metalice, cât și a celor nemetalice. Această metodă include prepararea, aplicarea și întărirea. Vopseaua poate fi aplicată pe diferite suprafețe din metal, lemn sau plastic, cu ajutorul pulverizării electrostatice.

Pulverizarea electrostatică funcționează pe principiul câmpului electrostatic generat, sub influența căruia, suprafața vopsită atrage particule de vopsea. Pe scurt, particulele suprafeței vopsite sunt încărcate pozitiv, iar particulele de vopsea sunt încărcate negativ, așa că, în timpul procedurii, se creează câmpul electrostatic.

Stratul de vopsea aplicat este supus procesului de topire și întărire într-un cuptor special. În mod normal, temperatura necesară care permite întărirea vopselei este de 140 – 200 grade Celsius. În cele din urmă, se obține o suprafață perfect netedă și uniformă.

Vopsirea în câmp electrostatic se distinge atât printr-un finisaj funcțional, cât și decorativ, datorită unei mari varietăți de culori și texturi care nu pot fi ușor de realizat prin metodele convenționale de vopsire. Această metodă garantează o acoperire extrem de rezistentă, făcând-o potrivită atât pentru piese auto și mașini, cât și pentru obiectele de zi cu zi. Suprafețele vopsite în câmp electrostatic rezistă perfect diferitelor condiții meteorologice extreme și stresului mecanic, ceea ce înseamnă că este rezistentă la zgârieturi și ciobire.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Inovația în echipamentele de sudură a șinelor feroviare

Sudarea șinelor reprezintă un element esențial în construcția și întreținerea căilor ferat…