Acasa Comunicate de presa Sanatate Tipuri de extracții dentare

Tipuri de extracții dentare

Comentariile sunt închise pentru Tipuri de extracții dentare
0

Extracțiile dentare sunt proceduri stomatologice care implică îndepărtarea unui dinte sau a mai multor dinți din gură. Aceste intervenții pot fi necesare în diverse situații, cum ar fi din cauza cariilor dentare avansate, a infecțiilor, a leziunilor traumatice sau a ortodonției.

Există mai multe tipuri de extracții dentare, iar în acest articol vom explora câteva dintre acestea și în ce circumstanțe sunt recomandate.

1. Extracția dintelui de lapte

Extracția dintelui de lapte este o procedură comună în stomatologia pediatrică. Aceasta poate fi necesară atunci când dintelui de lapte nu cade în mod natural pentru a face loc dinților permanenți.

Extracția dintelui de lapte este importantă pentru a preveni anomaliile de aliniere a dinților permanenți și pentru a asigura o erupție corectă a acestora.

2. Extracția maselei de minte

Extracția maselei de minte este una dintre cele mai comune tipuri de extracții dentare.

Aceasta este necesară atunci când dinții de minte nu au suficient spațiu în arcadele dentare sau sunt inclusi (nu erupt complet). Extracția maselei de minte se realizează de obicei sub anestezie locală și poate fi necesară în cazurile de durere, infecție sau inflamație asociate cu acest tip de dinți.

3. Extracția unui dinte cariat

Extracția unui dinte cariat este o procedură în care un dinte afectat de carie dentară avansată este îndepărtat.

Această extracție poate fi necesară atunci când leziunea carioasă a afectat structura internă a dintelui și nu poate fi salvată printr-un tratament restaurator, cum ar fi o plombă sau tratamentul canalului radicular.

Extracția unui dinte cariat este importantă pentru a preveni răspândirea infecției către alti dinți sau țesuturi adiacente.

4. Extracția unui dinte inclus

Un dinte inclus este un dinte care nu a erupt complet în cavitatea orală și rămâne sub nivelul gingiei sau blochează erupția altor dinți.

Extracția unui dinte inclus poate fi necesară pentru a preveni complicații ulterioare, cum ar fi infecțiile locale sau leziunile la nivelul dinților vecini.

Această procedură se realizează de obicei sub anestezie locală și poate necesita intervenția unui chirurg oral și maxilo-facial în cazurile mai complexe.

5. Extracția unui dinte fracturat sau fisurat

Atunci când un dinte este fracturat sau fisurat în mod sever și nu poate fi restaurat sau tratat prin alte proceduri stomatologice la clinica PlazaDent.ro, extracția poate fi singura opțiune viabilă.

Un dinte fracturat sau fisurat poate fi extrem de dureros și poate compromite sănătatea și funcționalitatea orală. Extracția acestui dinte este necesară pentru a elimina durerea și pentru a preveni complicațiile ulterioare.

6. Extracția în caz de aglomerație dentară

Aglomerația dentară se referă la situația în care există prea mulți dinți în arcadele dentare și spațiul disponibil este insuficient pentru a permite alinierea corectă a dinților.

În asemenea situații, poate fi necesară extracția unuia sau mai multor dinți pentru a face loc pentru alinierea corectă a restului dinților.

Extracția în caz de aglomerație dentară poate fi o etapă necesară în tratamentul ortodontic pentru a obține un zâmbet frumos.

Extracțiile dentare sunt proceduri comune în stomatologie și pot fi necesare în diverse situații pentru a preveni complicații și a asigura sănătatea orală pe termen lung.

Extracții dentare | PlazaDent.ro

Extracții dentare

Este important să consultăm un stomatolog de la Plaza Dent pentru a evalua necesitatea unei extracții dentare și pentru a discuta opțiunile de tratament disponibile.

Prin urmare, fiecare tip de extracție dentară are propriile sale particularități și este important să înțelegem motivele și procedurile asociate cu fiecare tip în parte.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate
Comentariile sunt inchise.

Citeste si...

Tipuri de corset la rochia de mireasa

Corsetul la rochia de mireasă nu este doar un element de susținere; este o piesă de artă c…