Acasa Comunicate de presa Sanatate Semne care arata aparitia unei carii

Semne care arata aparitia unei carii

Comentariile sunt închise pentru Semne care arata aparitia unei carii
0

Apariția unei carii dentare poate fi un proces lent și adesea nu prezintă simptome evidente în stadiile incipiente. Cu toate acestea, există câteva semne subtile pe care să le observăm pentru a putea identifica prezența unei carii și a acționa în consecință.

Este important să fim conștienți de aceste semne pentru a preveni deteriorarea dinților și pentru a ne menține o dantură sănătoasă. Iată câteva dintre semnele care indică apariția unei carii:

  1. Durere sau sensibilitate – unul dintre primele semne ale unei carii este apariția durerii sau a sensibilității la nivelul dinților. Această durere poate fi resimțită în timpul mestecării sau atunci când consumăm alimente sau băuturi reci, calde sau dulci.
  2. Pete sau decolorare – un alt semn a unei carii poate fi apariția petelor sau decolorării pe dinte. Cariile pot cauza modificări ale culorii dintelui, cum ar fi pete albe, maro sau negre. Aceste pete apar de obicei în zonele în care smalțul este slăbit și esența dintelui este afectată.
  3. Gauri sau fisuri vizibile – pe măsură ce caria progresează, pot apărea găuri sau fisuri vizibile în dinte. Acestea pot fi observate prin inspecția vizuală a dinților sau prin utilizarea unei oglinzi dentare.

Dacă observăm orice modificare a suprafeței dintelui, cum ar fi un mic crater sau o fisură în smalț, este important să ne adresăm medicului dentist de la PlazaDent.ro pentru evaluare și tratament.

  1. Halenă persistentă – o carie dentară netratată poate duce la apariția unei halene persistente și neplăcute. Bacteriile care cauzează cariile produc acizi care pot provoca mirosul neplăcut al respirației.
  2. Schimbări în textura dintelui – atunci când o carie se dezvoltă, poate afecta textura dintelui. Dinții pot deveni aspri, rugoși sau sfărâmicioși în zonele afectate. Aceasta este o consecință a deteriorării smalțului și a pierderii substanței dentare.
  3. Sensibilitate la alimente dulci – cariile dentare sunt adesea cauzate de consumul excesiv de zahăr și aciditate crescută în cavitatea orală. Prin urmare, este posibil să observăm o creștere a sensibilității la alimentele dulci.

Stomatologie din sector 6 | PlazaDent.ro

Stomatologie din sector 6

Pentru a preveni apariția cariilor și pentru a-ți menține o dantură sănătoasă, este recomandat să urmezi o igienă orală regulată, care include periajul dinților de cel puțin două ori pe zi, utilizarea aței dentare și vizite periodice la medicul dentist de la un cabinet de stomatologie din sector 6, cum este Plaza Dent pentru controale și curățiri profesionale.

Este important să acordăm atenție semnelor subtile ale apariției unei carii și să acționăm prompt pentru a evita complicațiile pe termen lung. Prin identificarea timpurie a unei carii, putem beneficia de opțiuni de tratament mai puțin invazive și putem preveni deteriorarea severă a dintelui.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate
Comentariile sunt inchise.

Citeste si...

Tipuri de urgențe dentare efectuate la Twin Dent

Când apare o problemă dentară urgentă, este esențial să aveți acces rapid și eficient la î…