Acasa Comunicate de presa Afaceri Ovidiu Dumitrescu (D-CEO Investimental) – “A fost o energie pozitiva in piata injectata de oferta Hidroelectrica”

Ovidiu Dumitrescu (D-CEO Investimental) – “A fost o energie pozitiva in piata injectata de oferta Hidroelectrica”

Ovidiu Dumitrescu, Deputy CEO Investimental, prima casa de brokeraj care s-a deschis dupa 14 ani in care casele existente au inceput sa se inchida, a prezentat la editia din 30 august 2023 informatii utile despre climatul financiar actual, atat global, cat si local, dar a analizat si o serie dintre cele mai importante companii din punct de vedere al profitului.

Cu o experienta “fantastica, atat in ceea ce priveste piata in general, cat si in ceea ce priveste sistemul, cadrul legislativ, relatia cu ASF-ul si, nu in ultimul rand, aspectele ce tin de complience”, asa cum l-a prezentat Liviu Moldovan, moderatorul evenimentului, Ovidiu Dumitrescu a fost unul dintre invitatii cheie ai editiei a treia The Power Table din 2023, eveniment organizat de Bvbescu.ro.

Foto: Ovidiu Dumitrescu

Scurt rezumat al climatului actual

“Venim dupa o perioada in care am avut un ciclul accelerat raportat la ultimele decenii de restrictionare monetara”, a spus Dumitrescu. “FED-ul si nu numai Banca Centrala Americana, ci si Banca Centrala a Uniunii si alte banci, inclusiv ale noastre, dar in special Banca Centrala Americana a crescut foarte rapid ratele dobanzilor. Ele au fost crescute dupa ce o lunga perioada de timp a existat rata zero, plus rata negativa pentru ca se injecta si lichiditate foarte mare in piete. Toate aceste conditii de imprumut mai restrictive cuplat cu faptul ca a inceput sa se si traga banii, adica lichiditatea injectata in piata si cu tensiunile geopolitice, in special dintre Statele Unite si China, au avut un impact. 

Mai mult decat atat, in momentul acesta, economia Chinei nu se simte grozav, guvernul inca ezita sa ia niste masuri transante, nu au scos inca bazooka cea mare. Economia Chinei nu mai e o economie micuta si nu doar ca e a doua economie a lumii, dar e destul de aproape de economia Statelor Unite. Diferenta dintre ele si a treia economie e destul de mare”, a concluzionat specialistul.

Climatul din Romania

In ceea ce priveste climatul din Romania, Dumitrescu spune ca a fost o energie pozitiva in piata injectata de oferta Hidroelectrica. “Apropo de nivel local, noi suntem in plin sezon de raportari”. Analizand principalele 84 de companii de pe bursa, specialistul spune ca cca 70% dintre acestea au bugete publicate si analizate de ei, iar dintre ele, aproape doua treimi au raportat profit net peste buget. “Partea mai putin buna”, spune el, “este ca ceva mai putin de jumatate dintre companii au raportat profit net in crestere. La partea de venituri insa, cumva si sub imperiul inflatiei, cam 65% au raportat venituri operationale in crestere.”

Un alt aspect dezbatul a fost cel al investitiilor. In acest context, Dumitrescu spune ca a fost influentat atat de apropierea Hidroelectrica, cat si de regula de baza ca entitatile si companiile mici merg spre investitori mici.

Puteti urmari inregistrarea integrala mai jos

Veti afla: 

✔️ ultimele noutati de la Bursa de Valori Bucuresti; 

✔️ cum arata piata si ce companii s-ar putea lista in perioada urmatoare; 

✔️ rezultatele financiare pe trimestrul II 2023 pentru companiile listate pe Piata principala si pe segmentul AeRO; 

✔️ ce inseamna educatia financiara; 

✔️ cum analizam o companie listata la Bursa de Valori.

Eveniment organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti. Partener tehnic Evisara.com. Parteneri media: Financial Intelligence, Finzoom, Invest Energy, Ziarul Bursa, Reusita Tv, Club Economic, Romania Durabila, Bucuresti Business, Prahova Business si Economistul.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Claudia Silvestru
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum sa iti transformi gradina intr-un paradis pentru pisici si copii

O gradina frumoasa si sigura este un cadou minunat pentru familia ta si pentru mediul inco…