Acasa Comunicate de presa Frumusete Originea parfumurilor orientale arabesti

Originea parfumurilor orientale arabesti

Inca din cele mai vechi timpuri, sudul Arabiei este cunoscut a fi luxuriant si bogat in plante aromatice. Este o zona cunoscuta chiar sub denumirea de „tara a parfumurilor”.

Chiar in cartea sfanta a Islamului, in Coran, paradisul este deschis ca fiind un loc imbogatit cu gradini si copaci, rauri impresionante si un miros puternic, deosebit, de parfum de mosc.

Care a fost debutul unei industrii infloritoare de parfumuri orientale arabesti

In secolul al X-lea, Avicenna, un renumit filosof si doctor arab, introducea in lumea musulmana apa de trandafiri, folosita la vremea aceea de catre doamne pentru a se parfuma sau pentru a parfuma camerele casei. Acesta a fost elementul cheie pentru realizarea aromelor de astazi, fiind considerat chiar un simbol al puritatii si intelepciunii lui Allah.

Cum a continuat industria de parfumuri originare din Arabia

Pentru a obtine uleiurile esentiale dintr-o planta, s-a folosit o tehnica de extractie a esentei proprietatilor sale, aplicand ceea ce se numeste alchimie. In acest fel, specialistii obtineau chintesenta plantelor, extragand esenta lor prin distilare succesiva.

Arabii au profitat de dezvoltarea alchimiei si ulterior, succesul pe piata a fost dobandit prin perfectionarea metodei de obtinere a parfumului: alcoolul era distilat si astfel era obtinuta baza produsului.

Chiar in Evul Mediu, arabii erau recunoscuti pentru parfumurile create, fiind prezenti pe piata si dezvoltandu-se rapid. Momentul oportun pentru o mai mare popularitate a fost perioada dintre 1096-1291 (Cruciadele), cand soldatii se intorceau in Europa, unde aduceau parfumuri si esente necunoscute in tarile lor.

Parfumuri arabesti originale | Parfumuri orientale arabesti | Me.ro

parfumuri arabesti originale

Odata ce arabii au ajuns in Franta, parfumul a fost industrializat. In continuare, in Spania au devenit centre recunoscute pentru parfumurile comercializate Sevillia si Granada.

Chiar si dupa expulzarea arabilor, parfumierii erau singurii privilegiati si salvati, putand ramane in Spania. Daca plecau, ei ar fi luat cu ei formulele secrete prin care creau parfumurile atat de ravnite de oameni.

Cei care doresc sa se bucure cu adevarat de un parfum de calitate, trebuie sa opteze pentru parfumuri arabesti originale. Pentru ca shopping-ul online este pasiunea multor doamne si domnisoare, ele pot vizita site-ul www.me.ro pentru parfumuri arabesti deosebite, la preturi atractive.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Frumusete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cele mai importante accesorii pentru o rochie de mireasă

Ziua nunții tale este una dintre cele mai importante zile din viața ta, iar alegerea rochi…