Acasa Comunicate de presa Afaceri Nu știi care este cea mai bună soluție pentru sudarea șinelor? Descoperă o metodă modernă și eficientă

Nu știi care este cea mai bună soluție pentru sudarea șinelor? Descoperă o metodă modernă și eficientă

Sudarea flash-butt este cea mai modernă tehnică de sudare a șinelor, ce asigură rezultate de calitate și este utilizată în toate instalațiile staționare de sudare la căile ferate pentru a produce șine mai lungi. Pentru a putea oferi și acest nivel de calitate și în timpul lucrărilor de întreținere, se alege de multe ori să se folosească echipamente mobile. Ce este important de știut despre acestea?

Echipamentele de sudare mobile – cea mai bună alegere

Proiectele de construcție a șinelor de cale ferată au nevoie întotdeauna de cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba despre alegerea echipamentelor utilizate, iar mobile rail welding machine se află în topul preferințelor, căci va răspunde tuturor nevoilor și cerințelor unui anumit proiect.

De ce sunt folosite aceste echipamente pentru sudarea șinelor?

Există mai multe motive pentru care aceste echipamente sunt cea mai bună opțiune, și anume:

  • Acoperă procesul de la un capăt la altul;
  • Sunt versatile și de înaltă calitate;
  • Dispun de costuri reduse de întreținere;
  • Sunt mașini transportabile.

Sudarea flash-butt este versatilă – poate fi folosită pentru a produce șine lungi și pentru a converti șine scurte. Capul de sudare este proiectat pentru a oferi cel mai înalt standard de calitate. Sudurile de acest fel sunt mai puțin predispuse la coroziune și au rate scăzute de eșec, practic oferă soluții care spun “la revedere” defectelor precum porozitatea, incluziunile și lipsa fuziunii.

Un rail welding container este montat pe un vehicul feroviar special, și anume, un camion care poate fi utilizat atât pe șosele, cât și pe calea ferată. Aceste mașini oferă un grad de precizie și calitate de neegalat în producția de sudură a șinelor și oferă o serie de avantaje față de sudarea termică, cum ar fi o instalare mai rapidă, costuri de întreținere reduse și o îmbinare mai puternică a șinelor cu duritate constantă.

Tehnicile inovatoare și echipamentele performante sunt elemente indispensabile pentru crearea unor noi structuri feroviare, mai performante și mai eficiente față de cele deja existente. O reţea solidă înseamnă flux de lucru/transport neîntrerupt, siguranţa şi eficientă cu costuri minimizate.

Sudarea cap la cap a fost întotdeauna metoda preferată pentru realizarea șinelor, dar până de curând, procedura era efectuată în depozite. A durat mult pentru a dezvolta un sistem de sudare flash-butt cu adevărat mobil, dar procesul în sine a fost mult timp acceptat ca fiind cu mult superior unei suduri termice, deoarece nu introduce niciun alt metal, ci doar folosește metalul de bază existent. Acum, acesta este cel mai modern sistem din lume, iar pe viitor se preconizează noi îmbunătățiri ce vor oferi numeroase alte avantaje.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Explorează potențialul inoxului în confecții metalice personalizate

Oțelul inoxidabil, cunoscut pentru rezistența sa la coroziune și aspectul estetic plăcut, …