Acasa Comunicate de presa Diferenta dintre cablu SFTP, UTP, SFP

Diferenta dintre cablu SFTP, UTP, SFP

Denumirea de cablu SFTP este abrevierea de la Screenede Foiled Twisted Pair, tradusa drept cablu cu perechi rasucite cu tresa si folie. Genul acesta de cablu reprezinta o combinatie dintre cablurile STP si FTP, doar ca este ecranat cu folie si tresa.

Cum se alege corect un cablu SFTP

Conexiunile cu fir pot utiliza cablu SFTP si sunt in general rapide avand o latenta mica comparativ cu cablurile wireless. Chiar daca in ultima perioada conexiunile wireless sunt tot mai rapide, acelasi lucru se intampla si cu conexiunile cu fir.

Chiar daca pentru utilizatorii obisnuiti diferenta intre conexiunile cu fir si cele fara fir nu este sesizabila, utilizatorii avansati si gamerii simt imediat care este diferenta si vor prefera de fiecare data o conexiune cu fir.

Este clar ca in momentul in care se discuta despre conexiuni internet, abonamentul la providerul de internet este cel care tine viteza mica sau poate fi de vina routerul utilizat.

Exista mai multe cabluri utilizate in retelele de internet dupa cum urmeaza:

  • FUTP sau FTP – este produs cu o folie amplasata in jurul perechilor de cabluri neizolate;
  • FFTP – este un cablu cu folie generala care inveleste toate cablurile, care la randul lor sunt acoperite cu o folie individuala;
  • SFTP – aceste cabluri au izolatie de tipul panglica sau folie puternica, ce acopera absolut toate perechile de cabluri. Toate aceste perechi sunt la randul lor izolate prin intermediul unei alte folii. Scopul foliilor aditionale pentru perechile de cabluri este acela de a diminua corsstalk-ul existent intre cabluri;
  • SFUTP denumite si STP – aceste cabluri din interior sunt izolate cu o panglica sau folie ceva mai solida sau de o folie simpla. Cablurile existente in interior nu au izolatie;
  • UFTP – sunt cabluri care au inauntru doar perechi izolate de fire;
  • UUTP – aceste cabluri sunt cele care nu permit ecranarea.

Cablu SFTP | cablu UTP | cablu FTP | smd-plus.ro

cablu SFTP

Este important ca toate cablurile cumparate sa aiba o lungime potrivita si sa fie folosite la maximum in conformitate cu routerul si toate echipamentele de retea. Atata timp cat cablul este incadrat ca si lungime in marja specificata de producator, lungimea acestuia nu va afecta latenta sau viteza latenta existenta in reteaua locala. Daca distantele sunt mai mari de 90 de metri este recomandat ca fiecare persoana sa se documenteze bine inainte de a cumpara dispozitive specifice retelei cum ar fi repeaterele. Puteti gasi toate modelele de cabluri de care aveti nevoie si multe alte produse de Telecomunicatii, Retelistica, Electrice, CATV, IT&CE pe https://smd-plus.ro/ unde beneficiati si de consultanta specializata!

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cele mai importante accesorii pentru o rochie de mireasă

Ziua nunții tale este una dintre cele mai importante zile din viața ta, iar alegerea rochi…