Oamenii de stiinta arata o scadere cu 31% a obezitatii in randul consumatorilor de alimente BIO. Cu toate acestea, au o rezerva cu privire la acest rezultat: consumatorii de produse ecologice au in general obiceiuri alimentare mai sanatoase. Acestia consuma mai multe fructe, legume, cereale integrale, leguminoase si mai putina carne.
In 2015, peste 50,9 milioane de hectare, in 179 de tari din intreaga lume, au fost cultivate organic. Suprafata terenurilor cultivate organic a crescut considerabil in ultimii ani . In 1985, 0,1% din terenurile agricole erau organice pana la 6,2% in 2015, adica 11,2 milioane de hectare. Oamenii de stiinta demonstreaza prin studii epidemiologice si rezultate matematice ca organicul are beneficii reale asupra sanatatii.
In ultimii ani, a existat o crestere a agriculturii ecologice. Beneficiile acestei diete asupra sanatatii sunt nenumarate. Mai jos vor fi prezentate cateva dintre avantajele alimentelor BIO.
Alimente BIO: avantaje
Nu este o surpriza, consumatorii de produse ecologice sunt mult mai putin expusi pesticidelor. Revizuirea subliniaza ca expunerea la pesticide din productia de alimente conventionale este o problema majora de sanatate si provoaca efecte negative asupra sanatatii. Prin urmare, analizele alimentelor tind sa confirme ideea ca alimentele organice sunt benefice pentru sanatate.
Studiile epidemiologice au aratat ca alimentele din productia agricola conventionala sunt daunatoare sanatatii, in special pentru dezvoltarea cognitiva a copiilor. Pesticidele din agricultura intensiva sunt suspectate ca afecteaza creierul copiilor, care inca se dezvolta.
Alimente BIO | Zabe.ro
Studiul a aratat ca alimentele organice scad riscul de boli cronice, inclusiv diabetul si bolile cardiovasculare. Mai mult, un studiu englez a afirmat ca produsele lactate organice si carnea organica contin mai multi acizi grasi omega-3 care ne protejeaza sistemul cardiovascular.
Zabe.ro, un magazin ce comerzializeaza produese BIO online sustine ca evaluarea efectelor benefice a alimentelor organice asupra sanatatii umane se bazeaza pe studii epidemiologice, analize chimice ale produselor alimentare si continutul lor de substante nutritive. Pentru respectarea mediului si o calitate mai buna a sanatatii umane, productia si consumul de alimente ecologice devine esential.