Acasa Comunicate de presa Certificare ISO 9001 | Ce este si cum se obtine?

Certificare ISO 9001 | Ce este si cum se obtine?

0
0

Afla mai multe detalii despre certificare ISO 9001

ISO, prescurtare pentru Organizatia Internationala pentru Standardizare, este o organizatie fondata in Elvetia in 1947. Care este scopul? Dezvoltati standarde internationale comune de calitate care se aplica in mai multe domenii.

certificare iso 9001

Simplu spus, certificare ISO 9001 este standardul global pentru managementul calitatii. Aceasta certificare a fost adoptata de mii de companii din peste 100 de tari pentru a controla calitatea serviciilor oferite. Acest tip de certificare este potrivit pentru orice tip de organizatie, indiferent de dimensiunea sau zona de interes a acesteia.

Un certificat ISO 9001 este util deoarece ajuta companiile care se concentreaza pe productie sau servicii sa se alinieze la standardele de calitate recunoscute la nivel global, ceea ce va aduce beneficii bunei desfasurari a afacerii.

Cum o obtinem

Pentru a obtine certificare ISO 9001 (prin implementare corespunzatoare), trebuie respectata o gama foarte larga de subiecte si trebuie luate mai multe angajamente in ceea ce priveste calitatea produselor si serviciilor. Daca doriti sa obtineri certificare ISO 9001, trebuie sa respectati urmatoarele:

  • Orientarea catre client a tuturor actiunilor privind serviciile si produsele oferite de companie;
  • Garantati competenta angajatilor si a conducerii companiei
  • Planificarea optima a managementului calitatii, proiectarii produselor, achizitiilor, procesarii comenzilor si imbunatatirii sistemului de management al calitatii;
  • Monitorizeaza continuu perceptiile clientilor asupra produselor si serviciilor oferite de companie;
  • Respectati dorintele si asteptarile clientilor pentru calitatea produselor si serviciilor specifice;
  • Sa furnizeze toate informatiile relevante despre produs, cum ar fi cele mai clare specificatii, schite, standarde nationale si internationale, cataloage furnizate de furnizori sau orice alte informatii considerate relevante pentru a indeplini pe cat posibil standardele de calitate;

Cat timp este valabila certificarea ISO 9001?

Certificatul este valabil trei ani de la data emiterii de catre organismul de certificare, cu conditia ca organismul sa efectueze un audit de supraveghere cu rezultat pozitiv, dovedind ca organismul de certificare indeplineste toate conditiile pentru mentinerea valabilitatii certificarii.

Cat costa certificarea ISO?

Costul certificarii ISO depinde de mai multe criterii: domeniul de activitate, dimensiunea organizatiei (marimea organizatiei este determinata de numarul de angajati si numarul de puncte de lucru in care se desfasoara activitatea).

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de sts
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

De ce sa optezi pentru un detergent pentru piatra?

Piatra naturala este o alegere populara in amenajarile interioare si exterioare, datorita …