Acasa Comunicate de presa Sanatate Ce trebuie sa stii despre un electrocardiograf? Iata care este rolul sau!

Ce trebuie sa stii despre un electrocardiograf? Iata care este rolul sau!

Comentariile sunt închise pentru Ce trebuie sa stii despre un electrocardiograf? Iata care este rolul sau!
0

Unul dintre cele mai importante organe din corp este, fara indoiala, inima, care trebuie sa fie protejata printr-un stil de viata sanatos. Din pacate, nu toata lumea tine cont de acest aspect si se confrunta cu diverse afectiuni cardiovasculare care le pot ameninta viata. Multe dintre afectiunile de acest tip sunt mostenite genetic, ceea ce inseamna ca nu pot fi vindecate neaparat, dar pot fi tinute sub control. Multumita tehnologiei medicale care a avansat semnificativ in ultima vreme, tot mai multe cabinete de cardiologie sunt dotate cu electrocardiografe profesionale, de ultima generatie.

Cu ajutorul lor, medicul de specialitate reuseste sa descopere daca pacientii se confrunta cu afectiuni ale inimii, dar si cat de severe sunt acestea. Investigatia poarta numele de electrocardiograma sau EKG.

Care este principiul de functionare a electrocardiografului?

Inima este divizata in patru cavitati cu un singur tesut muscular, cunoscut sub numele de miocard. Acesta are capacitatea de a genera impulsuri anatomice datorita caruia inima se contracta. Asa iau nastere mult cunoscutele batai ale inimii. Electrocardiograful este aparatul care are competenta de a identifica acest ritm cardiac si de a-l reproduce grafic, astfel incat medicul sa observe daca exista anumite nereguli cu privire la sanatatea inimii pacientului. TesaMedical.ro este unul dintre magazinele online in oferta caruia se regaseste si acest dispozitiv care nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma dintr-un cabinet de cardiologie.

Tensiometru digital | electrocardiografe | TesaMedical.ro

Tensiometru digital

Pentru o interpretare corecta a rezultatului, medicul foloseste si un tensiometru digital prin care poate depista in cateva minute daca pacientul se confrunta cu o tensiune ridicata. Toate aceste informatii puse cap la cap pot rezulta intr-un diagnostic corect, pe baza caruia medicul stabileste un plan personalizat de tratament in functie de patologiile pacientului, dar si de categoria de varsta in care se incadreaza.

Multumita avansului tehnologic din lumea medicala, pacientii au sansa in prezent de a primi un diagnostic corect, dar si un tratament adecvat, traind astfel o viata mult mai lunga si mai sanatoasa. Cei care se ocupa de aprovizionarea unui cabinet de cardiologie trebuie sa se asigure ca iau in considerare Tesa Medical, portalul cu oferte cuprinzatoare de produse si echipamente medicale de calitate.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate
Comentariile sunt inchise.

Citeste si...

Canapele extensibile cu 3 locuri de la Casa Eduard

Casa Eduard este un magazin online specializat în mobilier de înaltă calitate, inclusiv ca…