Acasa Comunicate de presa Afaceri Ce este SEO şi cum funcționează?

Ce este SEO şi cum funcționează?

SEO este abrevierea de la cuvintele search engine optimization şi are legătură cu toate operațiunile, tehnicile şi măsurile luate în vederea optimizării pentru motoarele de căutare.

Campaniile de promovare SEO au ca principal scop atragerea de vizitator şi creşterea a vânzărilor. Aceste două ținte nu pot fi atinse decât cu strategii personalizate bine puse la punct, care asigură poziții bune în motoarele de căutare pe cuvintele cheie ce prezintă interes. 

În contextul în care concurența este foarte mare în online şi fiecare afacere are strategii proprii de promovare, selectarea unei companii care furnizează servicii SEO Cluj pare alegerea perfectă. Acum că am descoperit câteva detalii despre optimizare, să vedem cum funcționează de fapt.

SEO on page şi SEO off page  – componente valoroase

Componenta SEO on-page se referă la pagina în sine. Motoarele de căutare oferă vizibilitate mai mare site-urilor bine optimizate. Ce înseamnă asta? Pagina cu pricina este prietenoasă, atractivă, intuitiva şi îl determină pe vizitator să stea, să analizeze, să citească, să navige în continuare şi să ducă la final intenția de achiziţionare. 

Se mai pune accent pe rapiditatea de încărcare şi pe accesibilitate. Este considerat un site bine optimizat, acela care încarcă rapid informația, un site care poate fi accesat la fel de ușor de pe desktop, laptop, tabletă telefon mobil. Pentru a câştiga mai multă valoare site-ul trebuie să aibă o structură internă solidă, adică conexiuni între paginile interne, cei mai mulți cunosc aceste unelte sub denumirea de link-uri interne.

SEO off-page se referă ca componentă externă, la cum văd ceilalți pagina. Motoarele de căutare utilizează inteligență artificială şi sute de algoritmi complecşi pentru a realiza clasamentul de poziții. Sunt luate în calcul link-urile furnizate de celelalte site-uri, sunt calculate autoritatea paginilor care furnizează link-urile dar şi modul de interacţiune independenţa dintre paginile care furnizează link-urile.
Trebuie precizat că fiecare campanie SEO este unică, este personalizată în funcţie particularităţi, de piaţă, de concurență, de tipul business-ului. Ce este cert, ca campaniile de optimizare SEO ajuta întotdeauna la creşterea solidă a unei afaceri.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Întreținerea corespunzătoare a utilajelor din industria construcțiilor: cheia eficienței și siguranței

Cum să întreții adecvat utilajele din cadrul industriei construcțiilor? Industria construc…