Acasa Comunicate de presa Sanatate Cand sunt recomandate extractiile de masea de minte?

Cand sunt recomandate extractiile de masea de minte?

Molarii de minte necesita suficient spatiu pe arcade in care sa se dezvolte, astfel incat sa nu impinga ceilalti dinti deja existenti. De asemenea, se vor dezvolta doar pe o arcada matura si apar in momentul in care maxilarul si-a terminat dezvoltarea. Persoanele interesate de extractie masea de minte in sector 2, gasesc la https://elveto-dent.ro cele mai bune servicii in acest sens.

De ce este recomandata o extractie masea de minte in sector 2, la Elveto Dent

Clinica stomatologica Elveto Dent asigura servicii de extractie masea de minte in sector 2 cu ajutorul unei echipe formate exclusiv din specialisti in domeniu, care stiu exact ce anume trebuie sa faca pentru ca intreaga procedura sa fie simpla si sa nu implice un disconfort major pentru pacient.

Cand este recomandata extractia maselei de minte

Sunt mai multe situatii in care stomatologul recomanda extractia maselei de minte:

  • in momentul in care gingia este infectata in jurul maselei de minte, aceasta trebuie scoasa. Se pot acumula resturi intre dinte si gingie, caz in care vor aparea inflamatii si infectii dureroase. Medicul specialist recurge la extractia maselei pentru ca fenomenul acesta sa nu se agraveze.
  • in momentul in care maseaua de minte este cariata medicul specialist recomanda extractia sa deoarece, in general, molarul de minte este greu sau imposibil de tratat din cauza amplasarii sale.
  • in momentul in care molarul de minte afecteaza foarmatiunile dentare din jurul sau este recomandata extractia acestuia pentru ca maseaua de minte poate transmite carii si chiar anumite afectiuni parodontale;
  • motivele ortodontice sunt de asemenea foarte importante – in momentul in care molarul de minte impiedica desfasurarea corecta a tratamentului ortodontic, el va fi extras.

Extractie masea de minte in sector 2 | Elveto-dent.ro

extractie masea de minte in sector 2

Medicul stomatolog stabileste extractia pe baza unei radiografii care ii ofera toate informatiile despre modul in care aceasta masea este amplasata pe arcada sau daca va erupe corect. Sunt si istuatii specifice in care molarul de minte este scos chiar si atunci cand nu implica durere si alte simptome. De asemenea, sunt si situatii in care molarul de minte poate fi tratat, insa acestea sunt foarte rare.

In anumite clinici stomatologice se recurge si la scoaterea preventiva a maselei de minte si anumiti pacienti opteaza pentru aceasta varianta pentru a evita in viitor problemele pe care acest molar le poate cauza. Decizia medicului tine foarte mult de modul in care maseaua de minte erupe si de amplasarea sa pe arcada.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Tipuri de corset la rochia de mireasa

Corsetul la rochia de mireasă nu este doar un element de susținere; este o piesă de artă c…